Cześć, mam problem z nawiewem seat Leon 2013. Ogólnie w piątek odebrałem auto od mechanika, robił mi klimatyzację. Gdy odbierałem samochód mimo że samochód był wyłączony to słyszałem że chodzi nawiew w kabinie, trochę się zdziwiłem ale przekręciłem kluczyk dwa razy i nawiew się wyłączył. W sobotę było ok, aż do dziś wsiadłem do samochodu, ledwo wyjechałem za bramę i klima przestała działać, wiec postanowiłem podkręcić nawiew ale to nic nie dawało na każdym biegu chodził tak samo, nawet na off. Wyłączyłem więc samochód wyciagnolem kluczyk z stacyjki ale nawiew nadal chodził. Pomogło dopiero odliczenie akumulatora, po którym nawiewy w ogóle przestały działać, po ok godzinie gdy chciałem sprawdzić to nawiewy znowu zaczęły działać ale znowu nie chcą się wyłączyć, pomaga jedynie odpięcie aku.
Tutaj znalazlem podobny temat ale bez odp.https://www.seatcupra.net/forums/thread ... on.469078/
Czy ktoś wie co to może być? Dzwoniłem do mechanika który robił klimę ale umywa ręce że to niemożliwe ze oni coś zrobili.
-- 30 czerwca 2024, 18:58 --
Mały updated, przejechałem się kawałek i klima zaczęła działać, da się nawet wyłączyć nawiew jeśli jedziesz autem. Niestety po wyciągnięciu kluczyka nawet jeśli nawiew był wyłączony sam się włącza i nie pomaga nic oprócz odłączenia akumulatora.
-- 30 czerwca 2024, 21:31 --
Kolejny udpate wydaje mi się że jest to coś związane z temperaturą, gdy się ochłodziło na dworze wszystko wróciło do normy ale jeszcze to będę testował... Jakieś pomysły? A może to tylko zbieg okoliczność.
-- 19 lipca 2024, 12:19 --
Mimo, że nikt nie włączył się do dyskusji dla szukających pomocy w przyszłości (pozdrawiam) winny okazał się czujnik ciśnienia klimatyzacji. Problem rozwiązany.