Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
trenertenisa napisał(a):Wczoraj rano (w nocy było -5 st.C) odpaliłem furę i wszystko było ok. Po przejechaniu 400 metrów zaczęła migać kontrolka świec żarowych auto straciło moc. Migało przez jakoś kilometr (hamowałem i przyspieszałem w międzyczasie) i dopiero jak miałem się gdzie zatrzymać i zgasić silnik to po ponownym włączeniu przestało migać i zaczęło normalnie jechać z pełną mocą. Dziś rano (w nocy -2 st.C) jak chciałem odpalić to rozrusznik kręcił z trzy razy dłużej niż zwykle ale jak załapał to już wszystko jest ok. W czasie dnia odpala na dotyk (wczoraj zresztą też tak odpalał)......co to może być za chochlik?
Pazdz napisał(a):A miałeś jakiś błąd na wyświetlaczu z S&S? Miałem w kwietniu podobny przypadek. Winna była jakaś kostka od czujnika temperatury spalin przy silniku.
trenertenisa napisał(a):Wczoraj rano (w nocy było -5 st.C) odpaliłem furę i wszystko było ok. Po przejechaniu 400 metrów zaczęła migać kontrolka świec żarowych auto straciło moc. Migało przez jakoś kilometr (hamowałem i przyspieszałem w międzyczasie) i dopiero jak miałem się gdzie zatrzymać i zgasić silnik to po ponownym włączeniu przestało migać i zaczęło normalnie jechać z pełną mocą. Dziś rano (w nocy -2 st.C) jak chciałem odpalić to rozrusznik kręcił z trzy razy dłużej niż zwykle ale jak załapał to już wszystko jest ok. W czasie dnia odpala na dotyk (wczoraj zresztą też tak odpalał)......co to może być za chochlik?
Znaleziono 1 błąd:
4817 - Nieszczelność w układzie dolotowym powietrza
P2279 00 [167] - -
MIL zapalona - Niepotwierdzony - Testowany od skasowania kodów błędów
Ramka zamrożona:
Stan błędu: 00000001
Priorytet błędu: 2
Częstość błędu: 1
Przebieg: 104185 km
Data: 2016.12.30
Czas: 19:09:01
Prędkość obrotowa silnika: 2461.00 /min
Unormowana wartość obciążenia: 99.6 %
Prędkość pojazdu: 116 km/h
Temperatura płynu chłodzącego: 91 °C
Temperatura powietrza zasysanego: 105 °C
Ciśnienie atmosferyczne: 1020 mbar
Napięcie zacisku 30: 14.860 V
Licznik cykli wyuczania po OBD: 40
Przepływ.powietrza 1 rząd 1 masa powietrza: wart.nieprzetw.: 1588.7 mg/stroke
Unormowany stosunek strumienia powietrza przefiltrowanego: 0.5305
Zawór recyrk.spalin 1 rząd 1: inf.zwr.o położ.-wart.rzeczyw.: 0.00 %
Nastawnik przepustn.1 rząd 1: inf.zwr.o położ.-wart.rzeczyw.: 0.00 %
Ciśnienie doładowania: wartość wymagana: 2656 hPa
Wejście chłodn.pow.doład.: czuj.ciśn.1 rząd 1: wart.nieprzetw.: 1877.4 hPa
Średnia dawka wtrysku: 69.13 mg/stroke
Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości