czy w wasze autka, kiedy są zimne mają co jakiś czas delikatne drgania? - taka sonda - ankieta
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
antiol napisał(a):Witam!
Posiadam Leona 5F z silnikiem 1.6 TDI 105 koni CLHA, miałem podobny problem - silnik gdy był zimny to dało się wyczuć nieregularne drgania, zaraz po odpaleniu auta. U mnie problem rozwiązała wymiana filtra paliwa, wymieniłem (na oryginał) przy 90 tys. km, a drgania miałem od przebiegu 20 kilku tys. km. Teraz na zimnym silniku nie ma żadnych drgań i silnik pracuje idealnie równo. Pozdrawiam
artek90 napisał(a):antiol napisał(a):Witam!
Posiadam Leona 5F z silnikiem 1.6 TDI 105 koni CLHA, miałem podobny problem - silnik gdy był zimny to dało się wyczuć nieregularne drgania, zaraz po odpaleniu auta. U mnie problem rozwiązała wymiana filtra paliwa, wymieniłem (na oryginał) przy 90 tys. km, a drgania miałem od przebiegu 20 kilku tys. km. Teraz na zimnym silniku nie ma żadnych drgań i silnik pracuje idealnie równo. Pozdrawiam
Witam mam ten sam problem. CLHA przebieg 23500km leje tylko paliwo premium.
5eba napisał(a):Oczywiscie nie ma tragedii, natomiast silnik nie ma walkow wyrownowazajacych, dwumasy i jakies drgania moga sie przenosic.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości