Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Błąd P0088

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Błąd P0088

Postprzez KubaG5F » 10 maja 2022, 10:19

Seat Leon 5F 2.0 TDI CKFC 2014r. 142tys przebiegu
Witam, tak jak w tytule, od jakiegoś czasu zmagam się z pojawiającym się błędem P0088. Auto nie wiadomo kiedy pokazuje na wyświetlaczu migająca kontrolkę świec żarowych i opcjonalnie check engine albo usterkę systemu start stop. Leon traci moc, przeważnie pomaga ponowne uruchomienie auta ale zdarzają się wyjątki. Błąd P0088 mówi o zbyt wysokim ciśnieniu na listwie paliwowej. Czy za to wszystko odpowiedzialny jest regulator ciśnienia paliwa ? Na początku obstawiałem filtr paliwa, zmieniłem na nowy nic nie pomogło. Wyciągnąłem regulator ciśnienia paliwa i wyczyściłem. Problem ustał na około 2-3 tygodnie ale niestety powrócił. Po ostatnim odczycie błędów wyskoczył też błąd 5174. Może ktoś zmagał się z taką dolegliwością? Przeszukałem forum ale nie znalazłem dokładnie takiego problemu. Będę wdzięczny za pomoc.

-- 10 maja 2022, 11:19 --

Problem został rozwiązany, pomogła wymiana regulatora ciśnienia paliwa na listwie CR. Numer części 057 130 764AB
KubaG5F
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Seat Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel