Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

świst?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

świst?

Postprzez adamski » 3 lipca 2016, 23:11

Nie wiem jak to nazwać tak jakby świst albo szum po lewej stronie zaczyna się na drugim biegu i potem na każdym następnym od 1500 obrotów do 2000 - 2200. Wyraźnie dochodzi z lewej strony u mnie to jest strona pasażera (anglik). Nie ma tego na jedynce. Miałem niedawno wymieniane sprzęgło i docisk niedługo po tym jakieś 2000km pojawił się świst słyszalny dość wyraźnie. Jakieś sugestie? Turbo? Nieszczelny wąż? Może kolektor ssący? Nie występuje gdy jest na luzie. Może miał ktoś podobny przypadek?
Przebieg 80Kkm.

-- 3 lipca 2016, 23:11 --

Naprawione
adamski
Stella +
Stella +

Auto: seat
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: świst?

Postprzez wsowa » 3 lipca 2016, 23:36

co to było?
wsowa
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 1.4 150KM
Silnik: benzyna 1.4

Re: świst?

Postprzez adamski » 5 lipca 2016, 21:26

Nie jestem fachowcem ale to było rozszczelnienie na końcu tej grubej rury która doprowadza powietrze z filtra. Chyba to przepustnica. W każdym bądź razie jest tam taki plastikowy element z jedną śrubą i "zębem" który trzyma element łączący z rurą. Ten ząb wyskoczył (z niewiadomych przyczyn), powstała mała szczelina, która powodowała świst (pompowanego materaca lub piłki plażowej) na obrotach 1500 do 2200. https://drive.google.com/open?id=0ByMuGO7la9LgaXowWm5UcGI5bGs PS.Nie wiem jak wstawić zdjęcie próbowałem dodać załącznik i nic więc daję linka do fotki.
adamski
Stella +
Stella +

Auto: seat
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel