Przykładowo wtryski, dwumasa, recyrkulacja, pompa wysokiego... nie wiem co tam może padać.
Pozdrawiam.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bzykofm napisał(a):Puki co to najwyżej rozrząd.
mczelny2401 napisał(a):Ja mam 110 tys. km i jeszcze jeździ
Widzisz... serwis pewnej marki nie zaleca wymiany oleju w skrzyni ZF przez cały żywot auta. Ludzie robią "po swojemu" i nie wierzą serwisowi, bo... producent skrzyni biegów zaleca wymianę oleju co 80 tys. kmwesol napisał(a):Nie kumam. Serwis mówi że 210 tys a ty go i tak nie słuchasz i robisz po swojemu.
Cytek napisał(a):Generalnie szukam opinii osób które mają taki silnik i odpowiednie przeloty...
Cytek napisał(a):Osobiście słyszałem o konieczności wymiany np. pompy wysokiego ciśnienia w okolicy 100 000 i chłodnicy recyrkulacji koszt około 7000 więc jeśli to prawda...
Cytek napisał(a):to wolę sprzedać wcześniej
Cytek napisał(a):Zastanawiam się czy to już czas na remonty...
alehandro napisał(a):Cytek napisał(a):Generalnie szukam opinii osób które mają taki silnik i odpowiednie przeloty...
Masz juz takie opinie w tym wątku. Pomijam fakt, że zadając takie pytanie widać, że nie zadałeś sobie trudu przeczytania wątku o dieslach 5f.Cytek napisał(a):Osobiście słyszałem o konieczności wymiany np. pompy wysokiego ciśnienia w okolicy 100 000 i chłodnicy recyrkulacji koszt około 7000 więc jeśli to prawda...
nie słyszałem, nie mam tego problemu ciekawa teoria. Możesz podac źródło i podesłać link/skan/etc.?Cytek napisał(a):to wolę sprzedać wcześniej
I niech ktoś inny sie martwi... coż za klasyczny cebulionizm...
Ziggor napisał(a):Cytek napisał(a):Zastanawiam się czy to już czas na remonty...
Niedawno sprzedałem Leona 2.0 TDI 150 KM. Od nowości przejechalem około 130 000 KM (2015 rok) i nie mialem z nim problemów, a kompleksowy serwis przed kupnem jaki opłacił kupujący tylko potwierdził świetny stan silnika, turbiny itd. LEON serwisowany był w trybie longlife, podobnie jak Skody Superb jakie są w rodzinie, choć w ich przypadku 3 letni przebieg oscylował w okolicy 350 000 - wszystkie wymiany zgodnie zaleceniami ASO/producenta. W/w samochody mają głównie autrostardowe przebiegi, co może miec spore znaczenie ale 100 000 w 4 letnim TDI 150 KM brzmi dla mnie jak... prawie nowy
wesol napisał(a):Mój kierownik ma audi A4 2.0 TDI. Coś mi tam gadał że 190 koni ale mówił że po tuningu jest. Auto z 2016 roku. Na szafie 160 tys km. Śmigłem tym i naprawdę fajnie jeździ. Odrobinkę się odzywa czasami przy ruszaniu na to wygląda że dwumas. Wersja manualna.
Cytek napisał(a):Ad 2. To nie teoria tylko fakt (proszę zerwać pokrywę filtra i zobaczyć czy nie widać opiłków aluminium, zaczyna się około 100 000 plus minus i w zależności od paliwa i innych czynników)
Cytek napisał(a):Kolega jak ewentualnie sprzedaje samochód to analizuje całe auto i jeśli posiada wiedzę, że coś potencjalnie może wkrótce (termin mocno nieokreślony) ulec uszkodzeniu to wymienia zawczasu na nowe aby nie narazić na koszty ewentualnego przyszłego właściciela,
Cytek napisał(a):nie można przecież pozwolić aby nowy właściciel kupujący kilkuletnie auto brał na siebie jakiekolwiek ryzyko...
Cytek napisał(a):koszt około 7000 więc jeśli to prawda... to wolę sprzedać wcześniej i kupić nowy
Cytek napisał(a):nie znalazłem także takiego wątku. Jeśli jest proszę wskazać a posypię głowę popiołem.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości