Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Błąd P-0193

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Błąd P-0193

Postprzez krzys887 » 16 grudnia 2021, 22:20

Witam

Sinik 2.0 TDI CRMB - rok 2015, przebieg 135000
Nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu wiec pozwalam sobie napisać. Dziś rano na ekspresowce zaczęła mi mrugać kontrolka świec żarowych i auto wpadło w tryb awaryjny. Zatrzymałem się po paru minutach , zgasiłem auto i odpalam jeszcze raz nada to samo - mruganie świec i auto nie ma mocy i dodatkowo zaczęła świecić się kontrolka silnika . dojechałem do chaty podpiąłem pod koma i jest błąd ten co w tytule P-0193. Opis mówi że błąd czujnika ciśnienia na litwie. Odszukałem ten czujnik , jest na końcu szyny z lewej strony prawda ?
Odpiąłem kostkę , bardzo luźno sie odpięła i ku mojemu zaskoczeniu w środku była cała wilgotna od paliwa, praktycznie cała mokra . Na zewnątrz nic nie widać . Czy możliwe jest że czujnik ma jakąś nieszczelność w środku kostki ? Przed tym zdarzeniem auto nie dawało żadnych oznak problemów , no może kilka razy zadrzyło sie ostatnio ze przy odpuszczaniu gazu i dodaniu leciutko szarpnęło. Na wtorek jestem umówiony do ASO zobaczymy co powiedzą.
krzys887
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel