Z tego co pamietam jak podlaczylem testowo ELM327 z bluetoothem, to wartość doładowania nie przekroczyła 0.3bar. Ale zawsze moge miec fałszywe wspomnienia.
The turbocharger in the 1.8 gen 3 TSI EA888 is an all-new Volkswagen design that develops a relatively high boost pressure of up to 19 psi (1.3 bar).
wychodzi na to że maksymalnie turbo może wykręcić 1.3 bara. Jak ciśnie przy serii trzeba byłoby gdzieś sprawdzić żeby wiedzieć ile ma ewentualnie zapasu.
VW T-ROC R 2.0 TSI DNFC 2022r. VW Touran Highline Manual 1.5 TSI DXDB 2023r.
Dobra, siadłem i podłączyłem sobie dashcommanda. I wychodzi następująco- na postoju mamy -0,7bar, przy bucie w podłogę wzrasta do 0,6bar. Czyli relatywnie, jeżeli dobrze rozumuję- mamy 1,3bar, ale efektywnie 0,6bar Nie wiem w czym ta informacja miała by pomóc, ale sprawdziłem. Interpretację pozostawiam komuś, kto się na tym zna.
MAP sensor pokazuje na postoju około 35kPa. Nieszczelnosci nie ma, przeleciałem całą drogę od turbo do kolektora... A przewodów pneumy jakoś nie mogę znaleźć, zapewne przez to, że dmuchawa jest sterowana elektronicznie.