Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):No ale nikt nie pisze o uwagach usterkowych diesla tylko o nieopłacalności. Dopłaca się kosmiczna kwotę a otrzymujemy nie wiele niższe spalanie przy tej samej mocy
Misiek3city napisał(a):Vampire1984 napisał(a):No ale nikt nie pisze o uwagach usterkowych diesla tylko o nieopłacalności. Dopłaca się kosmiczna kwotę a otrzymujemy nie wiele niższe spalanie przy tej samej mocy
Pomijając kwestię cen paliwa, napisz mi proszę czym wg. Ciebie rożnią się silniki turbodoładowane od silników diesla w kwestii awaryjności i kosztów serwisowania.
artek90 napisał(a):Wybieram sie do Polski i zrobię tam i z powrotem 5000 tys km ponad za dwa tygodnie gdzie w jedną strone koszty diesla to 160 euro plus minus plus 80 euro bramki. Moj brat zabiera mojego ex leona 1.8 t 20v I obliczyłem że sama bęzyna wyjdzie coś ponad 300 euro plus 80 bramki. Nie ma co porownywać do 1.4 tsi bo 20v pali wiecej. Minimalne 7,5 litra na 100. Ale no juz roznica cenowa jest wyczuwalna. Jak narazie nie znalazłem informacji o problemach z Dpf w 1.6 tdi.
A możesz napisać, jesli wiesz, co dokładnie sie stało?
Czy nie powiedzieli/nie wiedzą?
Nie dziw się, że licznik nie bije od zera, silnik to część wymienna auta, przecież większość z auta zostaje po staremu
Czy awaria miała coś wspólnego z rozrządem? Jest akcja serwisowa, na którą jestem zaproszony, ale będę w stanie podjechać dopiero za kilka miesięcy i wiele tysięcy km. Mam nadzieję, że do tego czasu nic równie katastrofalnego mi się nie zdarzy.
Toż to dopiero niecałe 50kkm. Co to będzie przy przebiegu 150kkm?
Silniczek na jeden raz? Ekologia, normy, koszty... ehh
Nie przesadzajcie i nie robcie z igly widly...Na ile samochodow ile padlo silnikow? Nie wiemy jak takie osoby traktowaly taki silnik jak jezdzily w jakich warunkach a moze akurat jakas fabryczna wada sie ujawnila.
szczeslaw napisał(a):ja już przy kupnie sprawdzałem, jaki jest koszt wymiany,
Bucik napisał(a):Według serwisu, zębatki widoczne na zdjęciu poniżej zetknęły się ze sobą i rozjechały się po całym silniku. Zdjęcie zrobione już po fakcie, jak auto stało w serwisie dobry tydzień. Na fotce widać jeszcze olej pochlapany po całej komorze.
https://goo.gl/photos/HUipBEza9Ly6iwHG7
ora_dev napisał(a):próbuję u siebie ustalić, czy też mam wadliwą cześć i moje oznaczenie koła to 04E109088AL
piorun napisał(a):Na seatcupra.net piszą, iż wymiana paska następuje po przebiegu 120k mil (czyli niemal 200kkm) lub po 5 latach eksploatacji... Temat jest o silniku 1.4 ale wspominają również o 1.2
Spróbuję się dowiedzieć jakie w tej sprawie są zalecenia Seat Polska.
szczeslaw napisał(a):to ze wszystkich dokumentów dostępnych dla polskiego klienta wynika, że paska się nie wymienia w ogóle. Przynajmniej tak było, jak kupowałem samochód.
daniel28 napisał(a):Panowie nie martwcie się na zapas, takie życie jest ciężkie i trudnetylko jednej osobie walnoł rozrząd, tylko jednej osobie rozleciała się skrzynia (mi ) to tylko pech
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość