Witam, od początku kiedy posiadam swojego Seata Leon FR, mam z nim problem. Niestety notorycznie wykazuje on, że jest błędne ciśnienie oleju, a mianowicie wykazuje on informacie "Uwaga! Ciśnienie oleju, zgaś silnik!" Oczywiście problem ten został natychmiastowo już przeze mnie zbadany, a w zasadzie przez ludzi którym to zleciłem. Do tej pory zostały wymienione 4 osobne sztuki czujnika ciśnienia oleju, oraz 2 osobne sztuki regulatora ciśnienia oleju. Poza tym została wgrana nowa oryginalna mapa poprawiona, oraz z podniesioną wartościa ciśnienia oleju. Został również wykonany reset systemu, ale nadal nic to niestety nie dało. Dodam również, co istotne, że komunikat o ciśnieniu oleju może się pojawić, po czym nagle zniknąć, jakby system wykrywał tylko, że był to krótki błąd. Jeżeli natomiast sam komunikat się już pokaże, to występuje on tylko i wyłącznie w przypadku kiedy a) Silnik jest rozgrzany i b) tylko i wyłącznie przy niskich prędkościach oraz przy postoju na np. czerwonym świetle. Potrafiłem robić tym Autem trasy po 500km i totalnie nic się nie zapaliło w tej kwestii, w mieście, gdzie często stoimy i często nie przekraczamy prędkości 30km/h, potrafi się to pojawiać naprawdę co chwilę.
Moje Auto to:
Seat Leon 5F SC FR 1.8 TSI 179KM 250Nm (2013)