Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
SpeedyFighteR napisał(a):Czym kierujecie się kupując taką suszarkę jak 1.4?
SpeedyFighteR napisał(a):Mam na myśli też długowieczność
SpeedyFighteR napisał(a):co do porównania 1.8 TSI VS 2.0 TDI CR żadnych filmików nie potrzebuje, kolega nabył także w manualu wersje TSI i się mierzyłem
SpeedyFighteR napisał(a):Japonia robi 1000 razy lepsze jednostki benzynowe i jestem pewny, że nalataja sporo więcej km, ponieważ nie są tak wyżyłowane (także mam w tym swoje doświadczenia)
SpeedyFighteR napisał(a):ludzie zamiast kupić jakąś sensowną wersje silnikową pchają się w takie coś
SpeedyFighteR napisał(a):1.4 spoko w Yarisie, Jazzie czy tego typu małych śmigach do miasta, ale jak widze leony szczególnie w kombi, passaty lub podobnie wielkościowo Vagi z takim silnikiem to jakaś masakra.
SpeedyFighteR napisał(a):Po prostu irytuje mnie zapych na rynku tych 1.4 TSI
szadubaba napisał(a):Czyzby nikt TDIczka nie chcial kupic?
SpeedyFighteR napisał(a):Diesla, dużo bardziej rozkręcają go Niemieckie koncerny, moc ciągle rośnie w 2013r 184Ps dzisiaj już 190, 220, a nawet 240 z 2.0 (gdzie kiedys zamykało się to na 170ps, a 200Ps+ miały wersje 3.0), podciągnięcie mocowo diesli jeszcze rozumiem bo chip znany jest już od dawna i jakos te silniki śmigają i nic się nie dzieje
szadubaba napisał(a):
Czyzby nikt TDIczka nie chcial kupic?
SpeedyFighteR napisał(a):Miałem benzyniaka z 2013r 2.0 200ps i teraz mam 2.0 184ps i nikt mi nie powie, że nie ma różnicy w spalaniu, może kiedyś w coś takiego wierzyłem dopóki się sam na własnej skórze nie przekonałem, jeżdze moim FR do miasta i w trase i wszędzie różnica jest, w mieśnie 2,5-3,5l, a w trasie spalanie przy 120km/h w benzynie takie same jak przy 160km/h w TDI. Do tego moment obrotowy 206, a 380nm robi różnice.
SpeedyFighteR napisał(a):Jeszcze jedno taki OffTop, śmieszne jest to, że teraz prawie każdy leon ma pakiet FR, kiedyś ten pakiet dotyczył jakiejś fajnej wersji, teraz czuje ból patrząc, że topowy diesel, który jest w Vw pod nazwą GTD, tutaj zaliczany jest jedynie do FR, w której jeżdża tak śmieszne konfiguracje jak właśnie 1.4, który powinien być zwykłym leonem.
d4rk89 napisał(a):na niemieckich portalach pojawiają się na sprzedaż samochody VW z silinikami 1.4 tsi 150km o przebiegach 400-500k kilometrów więc jeśli chodzi o długowieczność to bym się nie przejmował :>
Volkswagen Golf 1.4 TSI Comfortline
680.000 km Gebraucht
01/2010
90 kW 122 PS Schaltgetriebe, Benzin
SpeedyFighteR napisał(a):Ps Turbo Diesel nie jest opłacalny? osiągi mojego 2.0 gniotą każde 1.4 pod każdym względem, a spalanie mam mniejsze, to samo tyczy się 1.8, osiągi porównywalne, a różnica w spalaniu spora
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości