Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ja bym powiedział, że zabiera głos w sprawie, o której ma mierne pojęcie, użytkując auto zakupione jako używane. Na forum można spotkać przede wszystkim wpisy osób niezadowolonych z obsługi gwarancyjnej. To normalne zjawisko, ale powodujące spaczone spojrzenie, jeśli ktoś ocenia przez to poziom obsługi gwarancyjnej. Kolejna kwestia. Ja jeżdżę tylko autami kupionymi jako nowe, miałem różne marki i mam porównanie obsługi gwarancyjnej. I nie uważam, aby SEAT wyróżniał się jakoś na minus.bzykofm, dobrze gada, piwo
Odważna teza, wesol. Podstawowym problemem podczas rozruchu jest ograniczone smarowanie. W silniku benzynowym występują mniejsze obciążenia i silnik tego typu szybciej się rozgrzewa niż diesel, także zdecydowanie lepiej nadaje się do pokonywania krótkich dystansów.Oczewiscie bardziej dla benzynowcow.
Hint - dlaczego silnik diesla o podobnej pojemności jest cięższy?Co znaczy mniejsze obciążenie w benzynowcu?
wesol napisał(a):Nam mówiono że dwa trzy razy mniejsza żywotność ZI jak ZS na uczelni.
dudek_jd napisał(a):jak ktoś LL stosuje i castola leje
jakie jest źródło takich informacji jeśli można ?dudek_jd napisał(a):jak 1.4 podobno jest projektowany na 250 tys to jak padł przed 300 to chyba zgodnie z projektemOpiłki w misce to myślę że w każdym znajdziesz, szczególnie jak ktoś LL stosuje i castola leje
krosser napisał(a):Cześć,
słowem wstępu powiem, że planuje w przyszłym roku zmianę auta. W oko wpadł mi Leon 3gen. Chciałbym się w końcu przesiąść na benzynę (obecnie JTD, moje pierwsze auto), ale nieco się zmartwiłem czytając ten temat. Już aktualnie na OtoMoto większość egzemplarzy z przebiegami (jeśli prawdziwymi) 100k+, a kilka ~150k. Logicznie myśląc, za rok będą miały jeszcze większy.
W związku z tym chciałbym się was zapytać jakie przebiegi teraz macie, bo opinie "mam 30 tysięcy przebiegu i jak najbardziej wszystko w porządku" niewiele mi pomagają. Planuje zakup 2014r w 2020, czyli 6scio latek.
Pozdrawiam i dzięki.
ma16 napisał(a):Fado365, jaki miales objaw sprzęgiel?
Już? Ile masz przebiegu?mczelny2401 napisał(a):W DQ381 też się tłucze przy redukcjach na niskich biegach
ma16 napisał(a):Mam wlasnie takie dziwne dźwięki. Po wymianie sprzegiel nic sie nie zmienilo? Oczywiscie w kwesti dzwieku?
Żartujesz?! Ja mam prawie 16 tys. w DQ200 i cisza...mczelny2401 napisał(a):5 tyś km
servo napisał(a):Żartujesz?! Ja mam prawie 16 tys. w DQ200 i cisza...mczelny2401 napisał(a):5 tyś km
mczelny2401 napisał(a):do tego wszystkiego chyba rozlatuje się dwumas który stuka jak stoję w korku na biegu
mczelny2401 napisał(a): Tyle dobrze że jest nowy kierownik serwisu i jest naprawde kumaty i pomocny więc mam nadzieje że doprowadzą Leona do porządku
ja kupiłem w styczniu 2018 i mam jeszcze 4 latagrexons napisał(a):5 lat bylo od 2018r.
Gdybym miał robić rozrząd w tym silniku z tym przebiegiem to sprzedałbym szybko to auto...ma16 napisał(a):Czy ktos juz robil rozrzad w CJSA? Mam dziwny metaliczny dzwiek zalezny od obrotow silnika i zastanawiam sie czy moze byc to lancuch. Przebieg 95kkm
artek90 napisał(a):Gdybym miał robić rozrząd w tym silniku z tym przebiegiem to sprzedałbym szybko to auto...
DanielFM napisał(a):artek90 napisał(a):Gdybym miał robić rozrząd w tym silniku z tym przebiegiem to sprzedałbym szybko to auto...
niby dlaczego ? Wymiana rozrządu w TSI gen3 w ASO to koszt ok. 2500zł, czyli nie wiele więcęj niż jeszcze nie tak dawno trzeba było zapłacić za wymianę EGRa w 1.6TDI
ma16 napisał(a):Czy ktos juz robil rozrzad w CJSA? Mam dziwny metaliczny dzwiek zalezny od obrotow silnika i zastanawiam sie czy moze byc to lancuch. Przebieg 95kkm
artek90 napisał(a): W tdi te paski wymienia się teraz co 210 tys km.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości