Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Makgajwer napisał(a):Zapytam swojego doradcę i będę mądrzejszy.
na jakiej podstawie, skoro:Makgajwer napisał(a):Akurat temu ASO ufam.
Makgajwer napisał(a): Moje ASO 0w40 nie akceptuje
Rozmawiałem dziś z ASO Maran i usłyszałem, że najważniejsze jest aby olej spełniał normę 504/507, nie ma problemu żeby zalać 0W30 do CZCA.Makgajwer napisał(a):@servo: olej 0w40 nie jest wymieniony w książce gwarancyjnej. Np. w ASO Maran mogę wymienić na Castrol lub cokolwiek innego, aby tylko był zgodny z normą: 5W30 50400/507/00. Olej można przywieźć własny, zero problemów.
czechu77 napisał(a):Właśnie jestem świeżo po wymianie oliwy po 2tys. km. Oliwe miałem swoją. Za robotę z filtrem i śrubką zapłaciłem 150zł. Dodatkowo posprawdzali inne płyny, ciśnienie w oponach, błędy w sterownikach itp. Wydaje mi się, że przy takiej cenie to nie ma co kombinować z wymianą na własną rękę i ryzykiem utraty gwarancji. Operacja wykonana w ASO Bednarek w Łodzi
aha... do 1.5TSI wchodzi 4,3l oleju
Eeee noo.... a mi zaśpiewali 260 złotyszy z własnym olejem. Skąd te różnice ?[/quote]SebaR napisał(a):Eeee noo.... a mi zaśpiewali 260 złotyszy z własnym olejem. Skąd te różnice ?
Nie. W Seacie żony dałem im olej Motula i nie było z tym żadnych problemów. tak samo nie było problemów z rezygnacją z serwisów long-life.Tomektr napisał(a):Też Wam kazali coś podpisywać odnośnie odpowiedzialności??
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość