Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
krz napisał(a):Dla chętnych - zrobić kropkę markerem na obecnym filtrze i poprosić go o zwrot po wymianie na nowy. Jest kropka - filtr był wymieniony, nie ma - nie był. Nie mówię, że tak zrobie/robiłem. Właśnie w tym momencie przyszedł mi do głowy taki pomysł
mczelny2401 napisał(a):Rzeszów liczy 260 zł z własnym olejem od nich korek i filtr tak więc idzie przeżyć
michuFR napisał(a):Jako że muszę zrobić przegląd po 3 latach i chcę ze swoimi częściami uderzyć do ASO, to muszę się Was poradzić
Ktoś się orientuje jakie są do wymiany filtry, po 3 latach użytkowania od nowości?
Jakiej firmy brać filtry?
Do silnika CZCA z interwałem olejowym 15 tys./rok, olej jaką normę VW ma spełniać?
michuFR napisał(a):Chciałem zrobić tak jak piszesz, czyli kupić filtr i im dać na wymianę. Z tym że problem jest w tym, że ASO nie zgadza się na filtry klienta.
Po gwarancji, nadal robicie przeglądy w ASO?
michuFR napisał(a):Pytałeś i usłyszałeś że można tylko swój olej na Brucknera. Zgadza się? Też tam pytałem.
Gdzie w końcu zrobiłeś przegląd?
W ASO wciskają wymianę filtra kabinowego bo tak nakazuje producent. Odmawiał ktoś tej czynności przy przeglądzie?
Wolę go zakupić za 70 zł i sam go wymienić niż płacić 200 zł za wymianę filtra w ASO.
mczelny2401 napisał(a):W takim razie zmień ASO bo ewidentnie chcą cie skroić
bartekk942 napisał(a):[
Dzwonilem do nich spytac sie o koszt serwisu olejowego oraz tego czy jest to robione z wpisem do ksiazki serwisowej i nie widzieli zadnego problemu, zeby swoj olej miec.
michuFR napisał(a):mczelny2401 napisał(a):W takim razie zmień ASO bo ewidentnie chcą cie skroić
Gdyby był tylko jakiś wybór to bardzo chętnie bym to zrobił.bartekk942 napisał(a):[
Dzwonilem do nich spytac sie o koszt serwisu olejowego oraz tego czy jest to robione z wpisem do ksiazki serwisowej i nie widzieli zadnego problemu, zeby swoj olej miec.
A filtry?
michuFR napisał(a):Tomektr, tak też chcę zrobić. Pisząc filtry miałem na myśli filtr powietrza i kabinowy.
bartekk942, Też myślę o Opolu. Jest jeszcze opcja z Świtoń Paczkowski w Lubinie. Zarówno Opole jak i Lubin akceptują klienta olej jak i filtry.
Ty chcesz zrobić nieobowiązkowy serwis olejowy po dotarciu? Czy ten po 2 latach?
Jeśli ktoś zrobi przegląd gwarancyjny np miesiąc po terminie, to rozumiem że później w razie W jakiejś reklamacji, będą się czepiać?
Jak zrobię przegląd w innym ASO niż w tym gdzie był zakup auta, a później przyjadę do ASO w którym kupiłem auto z reklamacją jakiejś usterki, to nie będą krzywo patrzeć?
kkarol93 napisał(a):co jest robione w przeglądzie po 3 latach? na jakie koszty się nastawiać?
dodatkowe pytanie, badania okresowe do dowodu rejestracyjnego robi się w ASO?
Po 3 latach? - bo ja mam w dowodzie tak wbite, że wychodzi mi pierwszy przegląd po 4 latach. Dość ciekawe i zamierzam się tego trzymać.michuFR napisał(a):Przegląd rejestracyjny na dowolnej SKP.
michuFR napisał(a):Po 3 latach olej, f oleju, f pyłkowy, wymiana płynu hamulcowego, przegląd rozszerzony. Koszty zależne od tego czy własny olej i filtry czy też z ASO. I oczywiście jak co roku f powietrza chociaż ASO zaleca wymianę dopiero po 6 latach...
Tomektr napisał(a):kkarol93, będziesz miał koszty jak na 60kkm tylko zamiast świec i czynności z tym związane będzie wymieniany płyn hamulcowy. Tu wstawiłem koszty takiego przegladu który robiłem tydzień temu viewtopic.php?f=89&t=54805&start=200 Na górze strony jest wycena a na samym dole faktyczny podniesiony koszt
na pewno, ale to przecież jego problem, prawda?michuFR napisał(a):może ktoś się wydziale komunikacji pomylił
kkarol93 napisał(a):
po 2 latach jak wymieniałem olej, dalej wziąłem long life więc wymiana oleju mi nie grozi.
dzięki za odpowiedź
Krzyzak napisał(a):na pewno, ale to przecież jego problem, prawda?michuFR napisał(a):może ktoś się wydziale komunikacji pomylił
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości