Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bob napisał(a):.. ale jak pojedziecie trochę dynamiczniej to przy 80 km juz zacznie spadać poziom paliwa....
Jaro40 napisał(a):Jakieś sugestie ?
KAI napisał(a):Ja wcześniej w aucie miałem 60l czyli 10l więcej. I to było dla mnie dość optymalne.
Zix napisał(a):KAI napisał(a):Ja wcześniej w aucie miałem 60l czyli 10l więcej. I to było dla mnie dość optymalne.
Ostatnio jak tankowałem to już całkiem pusty bak był, pokazywało, że do przejechania 0km przez 20 km zanim do stacji dojechałem, a do baku weszło 45 litrów. Mało, tygodnia nie zreobię do tankowania.
W A4 b7 jak zalewałam podobnie na pusty bak to wchodziło 62l.
Oracle napisał(a):
Zasięg zasięgiem ale skoro cokolwiek jest w baku i wchodzi jeszcze 52 l to jaka jest jego pojemność? Nie wierzę, że rura wlewowa ma pojemność 6 lub więcej litrów.KAI napisał(a):Zasięg jest liczony wg średniego spalania wg moich obserwacji.
Więc jak jedziesz na autostradzie to zasięg będzie mniejszy niż np. na drodze krajowej - pomimo tego samego stanu w baku.
Jaro40 napisał(a):A jak jesteś taki mądrala i fachowiec to po co wymieniałeś pompę paliwa w swoim 1M
szczeslaw napisał(a): komputer pokazuje wtedy 30-70km, a paliwa wchodzi mi ok. 48-51 litrów
szczeslaw napisał(a):Spalanie rzeczywiste (obliczone na podstawie ilości zatankowanego paliwa i przejechanego dystansu), zgadza mi się z komputerem z dokładnością do 0,2-0,3L (komputer zaniża, czyli norma).
szczeslaw napisał(a):Nie jest to więc RACZEJ kwestia stacji, tylko inaczej skalibrowanego komputera.
Zix napisał(a):Komputer nie ma tu nic do rzeczy, po prostu bak u mnie jest wyjątkowo mały.
Dziwne, że jest aż taka różnica. Inna rzecz, że potwierdziło się moje podejrzenie, że mój bak nawet deklarowanych 45L nie ma...
szczeslaw napisał(a):...kalibracja może tu mieć znaczenie.
trzcina napisał(a):może po prostu 'wdepnałeś' i miales 10litrow spalania?
trzcina napisał(a):ciężko uważać ze stacje na których ty tankujesz przekłamują na korzyść klienta, aż o taką wartość
lewy1305 napisał(a):czytam to i nie wieże że z tego powodu można zrobić aż taki problem ,co mnie interesuje czy paliwa jest 1/4 czy 1/2 czy full stacje paliw w mieście są co 2 może 3 km poza miastem max 30 więc paliwo się kończy to tankuje i po sprawie
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość