Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Pelikson napisał(a):A nie lepiej zrobić zwykły remap ? Przy zwykłej wizycie w ASO auta raczej nie podłączają do kompa więc nic nie wyjdzie, dopiero gdy coś się wysra. Ja właśnie chyba tak zrobię, remap i będę jeździł aż coś nie klęknie, jeśli tak to wtedy wracam do serii i oddaje auto do serwisu, żeby robili.
wodzik napisał(a):Silnik 1.8 TSI (CJSA) to inny silnk niż 2.0 TSI (CJXE/CJXA) nie chodzi już tylko o pojemność, ale głównie o osprzęt.
Grzegorz_PROMOTO napisał(a):2.0 280KM z Cupry jest seryjnie zakute
caligator napisał(a):to EVO jeat wlasnie zakute w serii
Oracle napisał(a):Ja mam jednak wrażenie, że silniki 1.8 i 2.0 są bardzo podobne konstrukcyjnie
miroA3 napisał(a):Silnik 1.8 zbliżony jest konstrukcyjnie do nie występującego w seacie silnika 2.0 , takiego jak w a3, golfie GTI czy octavii RS
Słabsze turbo itd , do silników CJX nie ma co porównywać, bo idąc tym tokiem myślenia to będą porównania 1.4 do 1.8
kapishon napisał(a):Ostatnio przeglądałem etke i podają że turbo w 1.8 CJSA i 2.0 CJXE CJXA jest to samo.
mieczyslawz napisał(a): bo obecne 1.8 w porównaniu do 1.4 nie jest dużo zrywniejsze /ten sam moment tylko w szerszym zakresie obrotów/.
Tom-Tdi napisał(a):Nie ma sensu zakładać nowego temu z powodu jednego pytania - więc zapytam tutaj...
Jaki intercooler mają silniki 280KM?? Chodzi mi o pojemność (ile litrów) i o to czy ma nadal te plastiki po bokach co we wcześniejszych Cuprach??
maciek89 napisał(a):W takim aucie jak Cupra olej w DSG powinno się zmieniać co 30k. Jak jeszcze w aucie był zrobiony program to duża moc i moment + dsg + ośka nie wróży bezproblemowej eksploatacji na przyszłość, szczególnie jak wheelhop trzepnie autem na mokrym to mam wątpliwości, czy to wszystko się zaraz nie rozpadnie.
SeatZG napisał(a):No właśnie miałem 2.0 EB Mondka z 2012, nie piłowanie/ nie gaszenie go od razu... np. bo jakimś mocniejszym przelocie... ale był w combi i czas coś teraz mneijszego. Padło od tak ... przypadkowo na Cuprę ... tak tak każdy by tak chciał... * szkoda, że nie 4x4 Cupra lub Tył... no ale wszystkiego nie można mieć. Dziękuje za pociągnięcie wątku.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości