Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Poduszka skrzyni i silnika Leon 1.8

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Poduszka skrzyni i silnika Leon 1.8

Postprzez Fado365 » 30 stycznia 2021, 17:06

Cześć,
mam od jakiegoś czasu pewien problem z wibracjami albo na skrzyni albo na silniku, głównie występują przy ruszaniu np ze skrzyżowania, niekoniecznie dynamicznie, szczególnie przy skręcaniu, lub przy gwałtownym przyspieszaniu potrafi "tąpnąć" skrzynią lub silnikiem i dać lekką wibracje. Sprawdziłem już samo w sobie DSG ( DQ200 ) i wszystko jest w najlepszym porządku, ilość momentu również jest w normie ( stage 2) i zostały mi poduchy pod silnikiem i skrzynią. Tu pojawia się problem, ponieważ po wbiciu VINu na stronach z częściami wyskakuje mi kilka różnych poduszek. Czy może ktoś z Was wie, jakie konkretnie poduszki są potrzebne do wymiany? Czy może ktoś też spotkał się z podobnymi objawami?
Mój Leon to 1.8 TSI FR 2016r z DSG7
Fado365
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: Leon FR 5F DSG
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Poduszka skrzyni i silnika Leon 1.8

Postprzez servo » 2 lutego 2021, 17:37

Fado365 napisał(a):Sprawdziłem już samo w sobie DSG ( DQ200 ) i wszystko jest w najlepszym porządku,
A jak je sprawdziłeś? Tak z ciekawości pytam.
servo
Sport
Sport

Auto: Leon FR 5D 2018

Re: Poduszka skrzyni i silnika Leon 1.8

Postprzez Fado365 » 1 marca 2021, 15:03

Sorry @Servo, umknął mi post. Oddałem auto do serwisu od Vagów i przy okazji DSG, sprawdzili mi tam wsio na tyle ile mogli bez całkowitego rozbierania skrzyni, zrobili adaptacje sprzęgieł i wszystko zachowuje się w porządku. Ostatnio wibracje jakoś same z siebie ustały, ale i tak oddaje na dniach auto, żeby obejrzeli wszystkie poduchy po kolei.
Fado365
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR 5F DSG

Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna