Ja mam zrobiony tylko program do skrzyni (bez silnika) i skrzynia zmienia biegi super. Ja embroil program od TVS i jestem zadowolony. Strojenie skrzyni to znacznie cięższe zadanie niż silnika i bardzo często, droższe.
Ja kiedy szukałem odpowiedniej firmy to stwierdziłem, że nie będę się cykał i wydałem naprawdę sporo za soft ale ten działa bez problemu. Mnie się wydaje, że tunerowi po prostu nie chce się robić dodatkowych poprawek, które zajmą mu w pizdu czasu a kasy z tego mieć nie będzie i pewnie dlatego cię zbywa. Co do ciśnienia to nie jestem guru ale ja też mam zwiększone ciśnienie i nic mi nie bije jak zmieniam biegi. Ok jak jade z górki i nagle dupne w podłogę to wtedy szarpnie ale to jest całkowicie normalne w każdym dsg. W czasie jazdy, wyprzedzania kiedy skrzynia mi redukuje z 7 biegu nawet do 5 nigdy nic mi nie uderzyło czy nie szarpnęło.
Ciężko orzec ale kolega ostatni też robił tą skrzynię u zaufanego tunera (robił mu wcześniej Cupre Leona) i sam powiedział, że chyba za 3 razem trafił na niego (pocztą pantoflową).
-- 10 maja 2023, 14:32 --
Tak BTW. Sprawdziłem na stronie TVS, który można uznać za totalnych wymiataczy w skali światowej jeśli chodzi o wszystkie DSG i jasno piszą, że do 500Nm nie podnoszą ciśnienia (maksymalnego) na sprzęgłach. Dopiero przy mocach ok 600Nm ciśnienie podnoszą do ok 15-16 barów. Przy podnoszeniu mocy musi być zmieniony limiter momentu.
https://tvsengineering.com/en/dsg-gearbox/dq380-dq381/