Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Metalowa osłona pod silnik

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Metalowa osłona pod silnik

Postprzez Barton2B » 24 maja 2018, 13:31

Zastanawiam się czy metalowa osłona (płyta) z Octavii będzie pasowało do Leona (zwłaszcza w wersji X-P).
Czy ktoś uskuteczniał takie rozwiązanie?
Barton2B
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon X-Perience
Silnik: benzyna 1.8

Reklama

Re: Metalowa osłona pod silnik

Postprzez lechu 76 » 24 maja 2018, 20:17

A octavia ma metalowa plyte? Pytam bo tez jestem zainteresowany jakims rozwiazaniem ze wzgledu na obnizone zawieszenie.Robie przeglady w Norwegii i dokladnie wczoraj trafila mi sie octavia scout i tam jest plastyk ,co prawda dosc gruby ,wiele grubszy niz ten od zwyklej oslony.
Wygladalo to dosc solidnie no i ma dodatkowe mocowania ,ktore maja za zadanie przejac ewentualne uderzenie. Spisalem sobie nawet nr czesci plyty i tych dodatkowych mocowan.
lechu 76
Stella +
Stella +

Auto: leon FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Barton2B » 25 maja 2018, 11:44

Po przeczytaniu internetów wyprowadziłem się z błędu, Octavia z pakietem na bezdroża i Scout ma wzmacnianą płytę kompozytową.
Stalową miła chyba dwójka, a na pewno jedynka.

Wzmacnianą kompozytową też bym nie pogardził, nie doczytałem co ma zamontowane Golf Alltrack, ale pewnie to samo co O3.
Barton2B
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon X-Perience
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez lechu 76 » 25 maja 2018, 21:14

Dokladnie zle napisalem ze gruby plastyk ,to jest kompozyt naprawde solidnie wyglada. Golf ma to samo co skoda wiem bo widzialem i tez myslalem ze moze skoda ma cos innego.Nawet nr zaczyna sie od 5Q.....czyli golfa

-- 25 maja 2018, 22:14 --

Mialem golfa 6 i tam mialem aluminiowa plyte z golfa 6 cabrio,tylko one mialy alu plyty super solidne . Golfa 7 cabrio nie ma ,ale wydaje mi sie ze moze a3 8v cabrio moze miec aluminiowa.
lechu 76
Stella +
Stella +

Auto: leon FR
Silnik: benzyna 1.4

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat