Cześć, planowałem okleić lusterka w black piano, jednak zastanawiam się także nad ich malowaniem. Może się ktoś podzielić manualem z demontażem lusterek zewnętrznych?
Cześć to skoro wiadomo jak to zrobić to co będzie jeśli sam zmienię obudowy - stracę gwarancje na lusterka czy lepiej jechać do aso niech wymieniają i kasują i gwarancja bedzie???
Malujesz czy oklejasz? Czy całkowicie nowe w oryginalnym kolorze? Ja mam oklejone, wątpię żeby się do tego przyczepili, chociaż oni potrafią się do byle pierdoły doczepić... Ja bym na twoim miejscu okleił, w każdym momencie możesz to oderwać i po problemie . Poleciłbym Ci również obczaić sobie Foliatec, fajna sprawa i ponoć daje rade.
Maluję już kupiłem obudowy, fabrycznie są w podkładzie teraz tylko lakier. Folia fajna sprawa ale jakoś wcześniej o tym nie myślałem a obudowy już są. Folia może pójdzie na zderzak bo fajnie to wygląda. A przy okazji jak oceniasz trwałość foli, myjesz ją normalnie czy trzeba uważać???
Według mnie najlepsze rozwiązanie to plastilak/plastidip, banalnie proste nanoszenie, bardzo trwałe, usuwa się jak folię. Poza tym samemu można to zrobić. Od kiedy weszło to na nasz rynek, nieustannie używam i jestem bardzo zadowolony. W każdym moim aktualnym i poprzednim aucie felgi zimowe są pokryte czarnym plastikiem. Środek super wygląda i zabezpiecza felgę przed ujemnymi skutkami zimy. Co do mycia - niczego się nie boi, aby tylko szczotki drucianej nie używać i rozpuszczalnika.
Może nie na temat ale nie znalazłem na forum z Leonem III FR 2014 tematu odnośnie : czy ASO/lub któryś z użytkowników wymieniał wkład lusterka? (moje jest składane/podgrzewane/regulowane) pytam gdyż po jawiły się u mnie drobne rysy od myjni i wycierania lusterka... przeważnie uważam ale ma swoje 5 lat już.Wiem że istnieją "domowe" sposoby na usunięcie tych rys ale jakoś nie wiem czy to działa?
Cena nie gra roli, ważne bym nie widział rys i widoczność była dobra ,ciekawe czy ASO to zrobi w miarę tanio.Widzę na wyżej zdjęciach że można to zrobić samemu, ale nie wiem czy mam takie zdolności manualne
Żeby wkład wyjąć to odchylasz lusterko maxymalnie w lewo bądź prawo pchasz paluchy jak głęboko możesz i równym ruchem wyczepiasz je ot cała magia Kabelek wyczepiasz i wkładasz nowe. Nawet jak by ci stare pękło to co, przecież będzie nowe
Witam , właśnie jestem po własnoręcznej wymianie wkładu lusterka lewego od kierowcy jest tak jak piszecie stary wkład nie uległ zniszczeniu podczas demontażu, wszystko działa poprawnie. Koszt zakupu wkładu 30,66 euro ze stronki https://www.oscaro.be produkt (zamiennik) bardzo dobrej jakości produkcji Hiszpańskiej.