Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Lusterko prawe (funkcje a ilość pinów)

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Lusterko prawe (funkcje a ilość pinów)

Postprzez illusion3 » 24 lipca 2020, 13:38

Cześć.
Mam problem z kupnem lusterka (prawe) do seata leona III fr 2013r. 2.0 tdi 150 KM.
Niby mam wtyczkę z 8 aktywnymi pinami ale np. w miejscu wejścia brązowego idą (2 szt brązowych) a gość co się zajmuje zawodowo
lustekami mówi że wogule nie spotkał się z taką wtyczką (8 pin i wszystkie aktywne) i doradza mi kupno 8 + 4 pin. bo takie szły do fr'ek a te 4 pin mam zostawić wolne.
I tu jest pytanie czy wie ktoś jak np. rozróżnić ilość aktywnych pinów do funkcji lusterka? To by dużo pomogło.
Leon III 2013 2.0 TDI 150 KM FR
illusion3
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: seat leon III FR
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: Lusterko prawe (funkcje a ilość pinów)

Postprzez Tomektr » 24 lipca 2020, 21:55

Jakie funkcje ma to lusterko? Czy elektrycznie regulowane, składane i grzane?? Z jakiego miesiąca jest samochód bo jeśli masz te trzy funkcje to do listopada włącznie była obudowa 5F1857508P z 8 pinami a od grudnia była 5F1857508Q z 8+4 piny

Co do dwóch brązowych to są to przewody masowe od podgrzewania i kierunkowskazu i schodzą się w jeden brązowy który wchodzi w pin 6 w wtyczce 8 pinowej.

Pin 1,2,3 sterowanie lustrem
Pin 4 podgrzewanie
Pin 5 kierunkowskaz
Pin 6 masa od podgrzewania i kierunkowskazu
Pin 7, 8 składanie lusterka
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Re: Lusterko prawe (funkcje a ilość pinów)

Postprzez illusion3 » 18 sierpnia 2020, 15:32

Dzięki za odpowiedź, ta informacja pomoże dobrać odpowiednie lusterko i myśle że nie tylko mi.
A lusterko ma właśnie takie funkcje jakie opisałeś. Auto ma pierwszą rejestrację w grudniu a daty produkcji nie widzę,
ale pewnie wyprodukowano przed grudniem. Dziwią mnie tylko opisy lusterek że niby elek. składane grzane i regulowane a np 6 pin.
Z racji iż z moim kolorem niema dostępnych lusterek 8 pin, biore 12 pin i napiszę czy działa. pozdrawiam

-- 18 sierpnia 2020, 16:32 --

Udało mi się dość tanio (400 zł) kupić nowe lusterko 8 pin, niby inny numer bo na końcu zamiast 08P miał 06P ale było 8 pinów więc
wziąłem i działa :). A plastik w kolorze kupiłem oddzielnie :) Dzięki za objaśnienia i pozdrawiam.
Leon III 2013 2.0 TDI 150 KM FR
illusion3
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: seat leon III FR
Silnik: turbo diesel inny

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat