Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Póki co żadnego kodowania nie przyjmuje i żadnym urządzeniemTomektr napisał(a):No to lipaAle ja mam aktywnego Asystenta Parkowania
no ale nie mam pociągniętej jeszcze instalacji pod tą kamerę
Żadnych zmian w kodowaniu nie przyjmuje
czy tylko tego z asystentem
Haha sorka źle zrozumialemTomektr napisał(a):Ja nie mam jeszcze nic, ja w kwietniu będę walczył z szybą czołowąa potem dopiero będę działał z kamerą.
Tak. MamTomektr napisał(a):A jak masz adaptacje w 5F w Car_Function_List_BAP_Gen2 --> VPS_0x0B_msg_bus ustawione? Niby powinno być na "Zacisk 15".
VPS_0x0B na Aktywny
Petrus25 napisał(a):aktywacji kamery w sterowniku 76 parking assistance, zerknij jeszcze w to
Tomektr napisał(a):Jeśli prędzej miał kamerę Low to w sterowniku 76 nie musi tego zmieniać.
Obudowy do kamery LOW i HIGH są różne i nie są zamienne.Marcin5 napisał(a):Kurczę kupiłem kamerę Low od chińczyka, leży jeszcze nie zamontowana, czy jest sens bawić się w tą High?.
Mam mętlik czy tą co mam sprzedać i kupić tą lepszą, czy jest sens.
Ta kamerka, którą kupiłem po włożeniu w mocowanie jest luźna, normalnie lata w tej odbudowie czy oryginał też jest taki luźny?. Wiadomo że przed ewentualnym montażem coś pomyśle i ją zamontuję na sztywno ale właśnie gryzie mnie to czy to kiepska jakość czy one tak mają.
-- 22 marca 2021, 21:15 --
Kolego mam.max a co nie poszło ze spryskiwaczem?. Jaki miałeś plan montażu?
W tej kamerze z linku chyba obudowa jest od high za to wyglad kamery napewno nie jest to low z MQB.Marcin5 napisał(a):Kupiłem taki zestaw
https://a.aliexpress.com/_mLoaWNd
Dysza z golfa 4 to taka mała czarna,
https://allegro.pl/oferta/vw-bora-golf- ... 6778073666
Jeśli taka to też taką przymierzałem.
hoozgo napisał(a):@mm.max czy może poczyniłeś jakieś postępy w kwestii kalibracji na planszy 65%?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Na dyszę golf4 bardzo ściśle można nałożyć oryginalny wąż plastikowy karbowany spryskiwacza do Leona (widoczne pierścienie to właśnie to). Wąż osadzony w zderzaku przy użyciu części elementu zaciskowego szybkozłączki - dzieki temu mogę regulowac wysokość osadzenia dyszy. To jest pozycja max. Pojezdże potestuję i będę go próbował wpuścić głębiej.Marcin5 napisał(a):Odnośnie spryskiwacza
Czemu tak mocno jest wysunięty?. Sama dysza jest regulowana, (przynajmniej w mojej) może trzeba było ją schować bardziej i zmienić kąt dyszy?. Te "pierścienie" na dyszy to były orginalne czy coś kombinować musiałeś?.
Może nie wygląda subtelnie ale działa a to jest naprawdę pomocne w okresie brzydkiej pogody.
gabrys1994 napisał(a):Mógłby ktoś pomóc z odpowiednim podłączeniem kamery ?
1 - 12 pin wtyczki niebieskiej
2 - 6 pin wtyczki niebieskiej
3 - 6 pin wtyczki szarej - sygnał H CAN
4 - 12 pin wtyczki szarej - sygnał L CAN
5 - H CAN - Jak to ustalić czy podłączamy prawidłowo a nie na odwrót ? multimetrem ?
6 - L CAN - Jak to ustalić czy podłączamy prawidłowo a nie na odwrót ? multimetrem ?
7 - +12V - lutować czy można z innego miejsca ?
8 - masa
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
Darek
[gypsymh] napisał(a):Witam szanowne grono.
Przeczytałem cały temat. I jak koledzy zastanawiam się nad montażem kamery. Jednak nie chciał bym montować chińskich komponentów by uniknąć problemów jakie były tutaj poruszone. Czy kamera z liniami skrętnymi o nr 5Q0980556B z skoda octavia III tylko i wyłącznie pasuje do mib 2 w naszych Leonach?. Czy jest możliwe podłączenie kamery z audi lub Porshe o nr 4M0980556A. Tak samo posiadają one złącze na 5 pinów i kabel telewizyjny.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości