Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
hoozgo napisał(a):Myślę że znalazłem patent na usunięcie komarów.
Potrzebne będą plastikowa opaska zaciskowa (trytytka) oraz taśma samoprzylepna dwustronna. Na koniuszek opaski (ja miałem taką o długości 20cm i szerokości 5mm) naklejamy odrobinę taśmy -mniej więcej 5x5mm.
Taki pasek jest dostatecznie elastyczny i cienki żeby dostać się nim do większej części lampy przez otwór od żarówki wstecznej. Potem to już gimnastyka i celowanie w komara tak by ten się przykleił do taśmy a potem delikatnie wyciągamy go na zewnątrz.
Ja w tej sposób usunąłem prawie wszystkie owady (został mi jeden w prawym górnym rogu do którego potrzebowałbym dłuższej trytytki.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
hoozgo napisał(a):Próbowałem usunąć owady z lampy. W tym celu zdemontowałem lampę licząc że uda mi się te komary wytrząść i że zlecą w okolice żarówki cofania, lecz nic z tego, tak jakby przykleiły się do klosza i nie chcą się ruszyć. Trzebaby je fizycznie wzruszyć. Czy ktoś ma pomysł na coś dostatecznie cienkiego i elastycznego żeby podejść pod te komary? Idealna byłaby od razu malutka rurka żeby te owady zassać lekko ale nie widziałem nigdzie dostatecznie cienkiej.
Przy okazji przekonałem się jak pięknie lampa kaleczy lakier na klapie..
Oczyściłem, zaprawkowałem i nakleiłem kawałki taśmy samoprzylepnej.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość