Nie było oryginalnego opakowania, a na żadnym elemencie nie ma jakiegokolwiek oznaczenia VAG
"Na oko" nakładki i podstopnica wyglądają bardzo dobrze. Nie ma żadnych zagięć blachy. Guma jest elastyczna.
Czyli inne niż moje (o wiele lepiej wykonane), a jednak z główną wadą chińczyka (guma zamiast plastiku).
- Sprzęgło i hamulec wymienia się bardzo łatwo. - Przy zakładaniu nakładki na pedał gazu warto użyć jakiejś oliwy, wazeliny lub innego smaru, który ułatwi naciągnięcie elementu.
A ja nie miałem problemu ze sprzegłem i gazem, za to kłopoty ze ściągnięciem OEMowego hamulca...
> Rzeczywiście nakładka na pedał hamulca trzyma się najgorzej, ale chyba nie do tego stopnia, żeby samoczynnie odpaść. Na wszelki wypadek zanim przeszedłem do montażu to przygotowałem sobie papierowe wkładki rozpychające (niebieskie - foto) do gniazd montażowych. Po wypchaniu gniazda papierem nakładka trzyma się znacznie lepiej (wypchałem tylko gniazdo nakładki hamulca, [/quote]
Świetny pomysł! Tylko mam nadzieję, że ten papier wkleiłeś, bo jak wypadnie...

przy sprzęgle była to niepotrzebne)
Potwierdzam.
Przejechałem dziś ok. 40 km na nowych nakładkach i wszystko się trzyma jak należy.
Mnie odpadła po około 75 km i to pewnie dlatego, że o nią zaczepiłem od dołu (podnosząc stopę). Tak więc czekamy na relację po 300 km

Ogólnie bardzo polecam nakładki zarówno te oryginalne i chińskie.
A ja polecam mixa China (sprzęgło, gaz) & OEM (hamulec) ;-D
Początkowo nie byłem do nich przekonany. Skusiła mnie dopiero wyjątkowo niska cena na aliexpress
Tak, CCC. Za 40 zł można zaryzykować. Nawet dodając hamulec OEM za 50 zł (ASO) wychodzi mniej niż 1/2 ceny pełnego oryginału.
-- 11 kwietnia 2015, 20:57 --
TT89 napisał(a):Misiek3city napisał(a):Mam dziwne przeczucie że te super chińskie nakładki nawet nie leżały koło aluminium z któego wykonane są orginały
Oczywiście, że to nie jest aluminium, ponieważ to jest chińskie-aluminium![]()
A tak poważnie to z czego Chińczyk miałby to zrobić jeśli nie z aluminium?
Stal nierdzewna? Na pewno nie.
IMHO jest różnica. OEM aluminium jednak wygląda lepiej i mniej się rysuje...
-- 11 kwietnia 2015, 21:01 --
Vampire1984 napisał(a):A ja mam pytanie nie z tego tematu, jak zamawiacie i placicie w USD jakie macie oplaty transferowe? Ja zamowilem kamerke(42,99$) to oplata transferowa byla 19,99$(Raifaissen)
Najlepiej załóż sobie tzw. wirtualną kartę kredytową (przedłaconą). Mają je niektóre banki (np. "Konradowy"). Super sprawa. Na AE płacić możesz i w USD i w Euro, a i tak to nie ma znaczenia, bo przeliczają Ci po kursie bankowym bez żadnych innych opłat. U mnie wyszło 1euro~4,23 zł

-- 11 kwietnia 2015, 21:03 --
Vampire1984 napisał(a):Ok dzięki następnym razem będę wiedział:)
Nomen omen, ciekawe czy UC dowali Ci się do przesyłki

-- 16 kwietnia 2015, 18:50 --
Vampire1984 napisał(a):@EmJot
Take the pink one, the pink one!:):) - > Key Cover:)
Dotarła, więc się pochwalę (kolor oczywiście dopasowany do "Czerwonej Strzały"