Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Pelikson napisał(a):Panowie mam pytanie trochę z innej beczki.
Czy przy wymianie oleju w ASO gość przyjmujący zlecenie zapytał Was czy zgadzacie się na jazdę testową po wymianie oleju![]()
Na głupi rozum po cholere oni mają jeździć moim autem po wymianie olejuNie wiem czy to nie jest spowodowane tym, że jest to pierwsza Cupra 5F na Podkarpaciu i zwyczajnie chcą się przejechać
Pelikson napisał(a):Wrzucam dla potomnych nr części potrzebnych przy wymianie oleju w Cuprze :
- 06L103801 - śruba spustowa
- 06L115562 - filtr oleju
Do silnika wchodzi 5.7l.
kapishon napisał(a):Pelikson napisał(a):Wrzucam dla potomnych nr części potrzebnych przy wymianie oleju w Cuprze :
Do silnika wchodzi 5.7l.
Filtr bankowo ten sam co do 1.8 TSI
jeżeli chodzi o śrubę spustową (plastikowa) to nie wiem bedę musiał zobaczyć na fakturę co tam policzyli.
"Mistrz" jak ich się kiedyś w serwisie nazywano mi kazał mieć 5.2l oleju do wymiany, choć wydaje się się że gdzieś czytałem o 5.4l
Pelikson założyłeś już te mgiełkiZamawiałeś zwykłe czy podgrzewane
kapishon napisał(a):
?
kapishon napisał(a):Pelikson napisał(a):Wrzucam dla potomnych nr części potrzebnych przy wymianie oleju w Cuprze :
Do silnika wchodzi 5.7l.
jeżeli chodzi o śrubę spustową (plastikowa) to nie wiem bedę musiał zobaczyć na fakturę co tam policzyli.
"Mistrz" jak ich się kiedyś w serwisie nazywano mi kazał mieć 5.2l oleju do wymiany, choć wydaje się się że gdzieś czytałem o 5.4l
Pelikson założyłeś już te mgiełkiZamawiałeś zwykłe czy podgrzewane
markus312 napisał(a):Tak czy siak musisz kupić bańke 5l i na dodatek 1l więc czy wlejesz 5.2, 5.4 czy 5.7 jeden ciortważne, żeby stan oleju był max i ma hulać
Założone mgiełki od wczorajZamawiałem zwykłe
Jeśli nie masz pakietu zimowego to na 99% będziesz miał te same co ja. Dla pewności wystarczy 1min sprawdzenia - otwórz maskę i złap za spryskiwacz od tej strony co pryska pociągnij palcami w dół i sam Ci wyskoczy
Jeśli do spryska nie idą żadne dodatkowe kable oprócz tego z płynem to masz zwykły bez podgrzewania
KAI napisał(a):Nic nie ma producent do rzeczy. 5W30 Long i 5W40 Short.
A Millersa dobiera się tutaj:
http://www.millersoils.co.uk/whichoilpl.asp
Tak. Oleje o tej samej specyfikacji są mieszalne.bmelon napisał(a):Do tego millersa mogę dolewać castrola gdyby podczas eksploatacji okazało się że trzeba dolewkę zrobić?
maciek89 napisał(a):Millers poza wyczynowymi olejami (który i tak nie spełnia norm VG), też jakoś nie swieci przykładem.
bmelon napisał(a):Do tego millersa mogę dolewać castrola gdyby podczas eksploatacji okazało się że trzeba dolewkę zrobić?
Oracle napisał(a):Przecież do 1.8 TSI wchodzi i tak ponad 5 litrów (około 5,4L do max - o ile sobie przypominam), więc z 6L zostanie Ci ponad 0,5L.
d4rk89 napisał(a):Ile wchodzi oleju do 1.4 tsi ? Bo chcę kupić motul 5w30. dzięki.
d4rk89 napisał(a):Czyli LIQUI MOLY TOP TEC 4200 5W30 5L do silnika 1.4 TSI będzie najbardziej odpowiedni jeśli chodzi o jakość ? Może się skuszę bo jak mam trafić na podróbkę motula to wole nie ryzykować
KAI napisał(a):Podejrzewam, że 5,4 wchodzi na suchy silnik, a 5 l do wymiany wystarcza...
chlorek napisał(a):old_school_baby, jak byś poczytał na forum, byś się dowiedział że to jeden z lepszych w Polsce Serwisów.
bmelon napisał(a):Pytanie jak znaleźć wiarygodne źródło ?
Pozdrawiam,
GB
Vampire1984 napisał(a):Na castrolu bierze olej, potwierdzone rowniez przez kierownika z aso no ale tak kaze im VAG dawac to daja nie maja mozliwosci innej.
Goofol napisał(a):czytam kilka razy wszystkie posty i chyba jednak do cupry 280 większość leje motula specific 5w30 504/507 w maksie co 15000km i nie widzę tu żadnych skarg na ten olej. A co sądzicie o Millers Oils EE LONGLIFE 5w30 5l http://sklep.millersoils.pl/seria-energ ... 30-5l.html
parametrami wydaje się być trochę lepszy ale zastanawiam się też czy nie lepiej zalać sprawdzonego motula?
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości