Mnie się tez podoba - dzięki. Myślę jeszcze o polakierowaniu felg , ale nie wiem czy nie wyjdzie wiocha.Poradźcie coś

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sajcom napisał(a):guma w spray'u plastidip koszt 60zl kolor czarny mat
Sebool2006 napisał(a):Licz ok 3-4tysie
zoltaibiza napisał(a):Pytanie do tych którzy oklejali folią zderzak przedni. Czy jak mam parktronik z przodu to czy bedzie działał jak folia go przykryje ? Bo 2 wewnetrzne czujniki sa na tej listwie która chce okleic.
Webi napisał(a):Będzie działał. Czujniki nie działają jak jest ok 1cm śniegu(czytaj błota pośniegowego)
SanchoPL napisał(a):witam chciałbym okleić całego mojego Leona ST folia ochronną czy ktoś może doradzi pomoże jaka folia najlepsza i jakaś firmę z Katowic lub okolic
verton91 napisał(a):opcja numer 2
verton91 napisał(a):Danut, jeśli chcesz to wszystko w czarnym macie polecam plastidip, przy odrobinie chęci zrobisz lusterka, ramkę grilla i zderzak w 2-3 godziny za max 150zł... u mnie lusterka, ramka grilla i zderzak są pomalowane plastidipem rok temu, nadal wyglądają świetnie, jedyne o czym trzeba pamiętać to kilka cienkich warstw, ja zrobiłem chyba z 8 warstw, pewnie dzięki temu wygląda nadal dobrze.
Danut napisał(a):verton91 napisał(a):Danut, jeśli chcesz to wszystko w czarnym macie polecam plastidip, przy odrobinie chęci zrobisz lusterka, ramkę grilla i zderzak w 2-3 godziny za max 150zł... u mnie lusterka, ramka grilla i zderzak są pomalowane plastidipem rok temu, nadal wyglądają świetnie, jedyne o czym trzeba pamiętać to kilka cienkich warstw, ja zrobiłem chyba z 8 warstw, pewnie dzięki temu wygląda nadal dobrze.
No wygląda mega. Tylko sam boje się grzebać, po za tym wolałbym w razie problemów w aso mieć możliwość powrotu do starego koloru, albo do sprzedaży. Pisałem do: http://www.zmianakoloruauta.pl ale nie chcą odpisać, być może za mały koszt, że nawet się nie odzywają. Zna ktoś jeszcze jakąś firmę która się podejmie oklejenia z Wrocławia?
mityr napisał(a):Przecież plastidipa pozbędziesz się 100x łatwiej i szybciej niż foli
mityr napisał(a):Co do much to nie wiem jak z sonaxem - u mnie plastidipa w poprzednim aucie rozpuściło APC
verton91 napisał(a):APC ( All purpose cleaner ) to środek którego generalnie używa się do sprzątania wnętrz
verton91 napisał(a): możesz również dodać apc do szamponu samochodowego, wtedy będzie on bardziej chemiczny i usunie więcej brudu jednak zjada też woski taka mikstura.
Danut napisał(a):[...] nikt poza mną nie ogląda auta z takiego bliska
janek1988 napisał(a):Danut napisał(a):[...] nikt poza mną nie ogląda auta z takiego bliska
Poza miłym sąsiadem
verton91 napisał(a):No i gratuluje
Teraz wygląda świetnie!
Obudowy lusterek w razie czego zdejmuje się bardzo łatwo...
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości