"39-60 days (ships out within 25 business days)" - no właśnie...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Neverenough napisał(a):Panowie,
bez urazy ale na początku polecam poznać zasady sprzedaży na Aliexpress...
karambazielona napisał(a):Cena z chin to około 100zł z przesyłką cena sklep 340 to mi wychodzi różnica 240 zl
pinkibass napisał(a):mat_cbr - 90 euro to akurat słaba cena. 370 pln to 30-40 więcej niż da się dostać u nas i to niemal od ręki.
Wojtaz666 napisał(a):Tak, doliczam z szybszą i (chyba?) bezpieczniejszą przesyłką. Z resztą jak już cuś zamawiam to chcę to mieć na już, a nie za miesiąc lub dwa.
mat_cbr napisał(a):Jeśli lubisz przepłacać ...... to przy tej różnicy kup w PL... masz jutro
Wojtaz666 napisał(a):mat_cbr napisał(a):Jeśli lubisz przepłacać ...... to przy tej różnicy kup w PL... masz jutro
No nie wiem czy przepłacam kupując oryginalną część
mat_cbr napisał(a):Ale z oszczędności i ciekawości właśnie zakupiłem to...
http://www.aliexpress.com/item/2013-SEA ... 16695.html
7 opinii o tym produkcie każda w 100% pozytywna, poza tym 98% pozytywnych komentarzy ogółem...
Wojtaz666 napisał(a): ...a zatrzaski się nie połamią.
kapishon napisał(a):Kurcze ciekawe jak z jakością. Czy to 100% ori produkt czy pseudo ori. Jak już dostaniesz je daj znać co i jak bo jestem bardzo ciekawy jakości oraz spasowania.
Vampire1984 napisał(a):Bylem prawie pewien ze na pewno nie uzyska sie porownywalnej czy w polowie porownywalnej jakosci co do oryginalow, dlatego na szczęście jedyne co zamówię z chin w tym miesiącu to kamerka z chipem ambarella a7la70 na przód oraz a7la50 na tył z gps na tył jak zrobię sobie gniazdko 12V w bagazniku:D. Zbierają w miarę dobre opinie.
TT89 napisał(a):Skoro same nakładki kiepsko pasują to jestem ciekaw jak będzie spasowana chińska podstopnicaPrzekonam się pewnie niedługo, bo zamówiłem ponad tydzień temu.
EmJot napisał(a):Vampire1984 napisał(a):Bylem prawie pewien ze na pewno nie uzyska sie porownywalnej czy w polowie porownywalnej jakosci co do oryginalow, dlatego na szczęście jedyne co zamówię z chin w tym miesiącu to kamerka z chipem ambarella a7la70 na przód oraz a7la50 na tył z gps na tył jak zrobię sobie gniazdko 12V w bagazniku:D. Zbierają w miarę dobre opinie.
Tak z ciekawości, wybrałeś już konkretny model?
Vampire1984 napisał(a):EmJot napisał(a):Vampire1984 napisał(a):Bylem prawie pewien ze na pewno nie uzyska sie porownywalnej czy w polowie porownywalnej jakosci co do oryginalow, dlatego na szczęście jedyne co zamówię z chin w tym miesiącu to kamerka z chipem ambarella a7la70 na przód oraz a7la50 na tył z gps na tył jak zrobię sobie gniazdko 12V w bagazniku:D. Zbierają w miarę dobre opinie.
Tak z ciekawości, wybrałeś już konkretny model?
Podobno chip(novatek nt96650) nie jest taki zly i pojdzie raczej na tyl, a na przod pojdzie a7la70 lub la50.
http://www.aliexpress.com/w/wholesale-n ... ry=n&pvId=
83Dario napisał(a):CCC cos za coś w cenie mamy jakość
TT89 napisał(a):Skoro same nakładki kiepsko pasują to jestem ciekaw jak będzie spasowana chińska podstopnicaPrzekonam się pewnie niedługo, bo zamówiłem ponad tydzień temu.[/q
Vampire1984 napisał(a):Bylem prawie pewien ze na pewno nie uzyska sie porownywalnej czy w polowie porownywalnej jakosci co do oryginalow, dlatego na szczęście jedyne co zamówię z chin w tym miesiącu to kamerka z chipem ambarella a7la70 na przód oraz a7la50 na tył z gps na tył jak zrobię sobie gniazdko 12V w bagazniku:D. Zbierają w miarę dobre opinie.
Vampire1984 napisał(a):@EmJot
Take the pink one, the pink one!:):) - > Key Cover:)
EmJot napisał(a):Co do nakładek z Chin to mam takowe od dzisiaj) Ogólnie jestem z nich średnio zadowolony :-/
Wygląd fajny, jakość może być (ręce pocięte), ale trzymają się dość słabo (zbyt miękka guma mocująca) i to głównie na hamulcu (o zgrozo!).
Wbrew ww. opiniom, czas przesyłki (nawet w opcji free shiping) jest krótki (moje przyszły w 9 dni roboczych), a cena zestawu bez podstopnicy to uwaga... 43 zł z przesyłką!)
Vampire1984 napisał(a):@emjot
P.S. Nie mam zony:D, niby juz ten wiek ale zycie:P
karambazielona napisał(a):Moje trzymają się idealnie ledwo je zalozylem. Z chińszczyzna jak widać loteria.
funfel8 napisał(a):Pany, za kilka dni ogarnę temat ori nakładek i założę temat z grupowym zamówieniem, szkoda zakładać ten chłam chiński ... Macie konkretne nowe autka to i nakładki niech będą konkretne
karambazielona napisał(a):Twoje różnią się tym że mimo ze Chińskie mają napisy na odwrocie. Moje nie mają nic. Żadnych.napisów. żadnego loga.
karambazielona napisał(a):Jasne, wysłałem.
Zrobiłem zdjęcia swoich
EmJot napisał(a):karambazielona napisał(a):Jasne, wysłałem.
Zrobiłem zdjęcia swoich
A co do zdjęć to jeszcze raz gratuluję szczęścia, bo widać (blacha prosta), że Twoje są zupełnie inne niż moje...
korek16 napisał(a):Panowie proszę was o podpowiedź jak zdemontować ten plastik przy drzwiach żeby zamontować podstopnice bo nie chcę nic połamać.
Misiek3city napisał(a):Mam dziwne przeczucie że te super chińskie nakładki nawet nie leżały koło aluminium z któego wykonane są orginały
TT89 napisał(a):korek16 napisał(a):Panowie proszę was o podpowiedź jak zdemontować ten plastik przy drzwiach żeby zamontować podstopnice bo nie chcę nic połamać.
Tutaj dokładna video instrukcja po Portugalsku
https://www.youtube.com/watch?v=A6Xtnis ... xmiS4HN7bQ
-- 10 kwietnia 2015, 13:28 --
Dotarły do mnie moje chińskie nakładki!![]()
Czas oczekiwania ok. 10-12 dni. Paczka była mocno zmasakrowana, ale nakładkom i podstopnicy nic się nie stało.
Nie było oryginalnego opakowania, a na żadnym elemencie nie ma jakiegokolwiek oznaczenia VAG
"Na oko" nakładki i podstopnica wyglądają bardzo dobrze. Nie ma żadnych zagięć blachy. Guma jest elastyczna.
Montaż trwał ok. 30 minut.
- Sprzęgło i hamulec wymienia się bardzo łatwo.
- Przy zakładaniu nakładki na pedał gazu warto użyć jakiejś oliwy, wazeliny lub innego smaru, który ułatwi naciągnięcie elementu.
- Podstopnicę wymieniłem bez demontażu boczku i progu. Da się to zrobić bez połamania zaczepów, ale trzeba mieć bardzo zwinne palce (ja palce mam dobrze wytrenowane od składania klocków LEGO Technic).
Rzeczywiście nakładka na pedał hamulca trzyma się najgorzej, ale chyba nie do tego stopnia, żeby samoczynnie odpaść. Na wszelki wypadek zanim przeszedłem do montażu to przygotowałem sobie papierowe wkładki rozpychające (niebieskie - foto) do gniazd montażowych. Po wypchaniu gniazda papierem nakładka trzyma się znacznie lepiej (wypchałem tylko gniazdo nakładki hamulca, przy sprzęgle była to niepotrzebne). Przejechałem dziś ok. 40 km na nowych nakładkach i wszystko się trzyma jak należy.
Ogólnie bardzo polecam nakładki zarówno te oryginalne i chińskie. Początkowo nie byłem do nich przekonany. Skusiła mnie dopiero wyjątkowo niska cena na aliexpress. Gdybym wiedział, że efekt będzie tak dobry to pewnie już dawno zdecydowałbym się na ich zakup.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość