Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
UniqueSilver napisał(a):Panowie i Panie, mam pytanie. Chciałbym zamówić sobie Powerflexa, jednak jestem techniczna noga kompletna. Zrobiłem zdjęcie swojego uchwytu i wygląda na to, że jest to:
Czyli bazując na stronie https://www.powerflex.co.uk/road-series ... 12039.html to chyba PFF85-832 lub PFF85-833 5Q0198037B. Teraz pytanie, na ich stronie w przypadku leona mamy do wyboru dwie wersje "REAR BEAM" i "MULTI LINK", nie mam pojęcia, którą wybrać do Cupry 280 manual z listopada 2015 roku. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie co mam wybrać. Nie interesuje mnie wkładka torowa, chcę zredukować Wheel Hop.
o proszę. Mi powerflex zalecił montaż 3 elementów, nie samego uchwytu silnika. Najlepiej by było mieć sportowe opony, może to coś da.Evo napisał(a):Ja mam wkładkę Powerflexa, nie zauważyłem znaczącego zredukowania WH
Mi powerflex zalecił montaż 3 elementów, nie samego uchwytu silnika
UniqueSilver napisał(a):Najlepiej by było mieć sportowe opony, może to coś da.
maciek89 napisał(a):Acha i co do Michałków to teraz promują nowy model Pilot Sport 4 S, też może to być ciekawa alternatywa na codzień
co do tej wkładki, to muszę powiedzieć, że po ponad roku czasu uzywania (a może więcej) wyrobiła się znacznie. Drgania na wolnym praktycznie zerowe, ale też jakby łatwiej o WH z drugiej strony. Coś za coś.gumbas napisał(a):Czy ktoś jest chętny na związanie się ze mną zakupem wkładeczki http://www.ctsturbo.com/cart/products/C ... 4-690.html i podzieleniem kosztów shippingu przez liczbę zakupujących?
raflo83 napisał(a):co do tej wkładki, to muszę powiedzieć, że po ponad roku czasu uzywania (a może więcej) wyrobiła się znacznie. Drgania na wolnym praktycznie zerowe, ale też jakby łatwiej o WH z drugiej strony. Coś za coś.
paulek napisał(a):Jaki jest moment dokręcenia śruby łapy mocowania silnika?
Quarien napisał(a):Dorzucę sie: czy wersje plastikowe przypadkiem się nie "wyrabiają"?
I w sumie dlaczego nikt nie zaproponował tego rozwiązania?https://www.awesomegti.com/shop-by-bran ... nt-insert/
Silnik wybuchnie, drgania wytrzęsą mi zad, czy po prostu jestem tu pierwszy, który to znalazł?
raflo83 napisał(a):Oj czarna to prawie jak stalmiędzy żółta a czarna jest spora różnica w twardości. Dzwoniłem do inter-rally reklamować żółta i chciałem podmienić na czarna, ale odradzali. Te tuleje się wyrabiają po jakimś czasie i drgania są lżejsze, ale nie wiem na ile czarna się ułoży. Ja największe drgania miałem jeszcze na poprzedniej wkładce CTS. Nie był to hardcore, ale na kierownicy i budzie lekko było czuć. Najgorzej na wstecznym. Później tez się ułożyła.
raflo83 napisał(a):Ja się mocno zastanawiałem nad hybryda Revo, ale ze będę miał podmianke z powodu reklamacji to wstawię jeszcze raz powerflexa i zobaczę jak się spisuje. Z jakie sklepu zamawiasz z UK?
dotarła nowa żółta hybryda. Trochę się polepszyło, ale do ideału brakuje. Trzeba będzie iść w jakieś kompleksowe rozwiązanie na jesień.johnson, ciekawy jestem tej czarnej hybrydy, ale jednak się obawiam, że poziom wibracji nie będzie akceptowalny.raflo83 napisał(a):Ostatnio pogorszył się wheelhop u mnie. Na suchym czasem się pojawiał a na deszczu, to jeździć się nie dało. Odkręciłem poduchę i hybryda powerflexa popękana, tak wiec na dłuższą metę to jakiś zestaw kompletny lub od razu zakupić ze 3 szt. i wymieniać co roku. Zareklamowałem i czekam na nowa sztukę. Zobaczymy, czy do wina pękniętego powerflexa, czy gdzie indziej leży przyczyna
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości