Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
andrew56 napisał(a):zrobiło sie zimno , tylna wycieraczka przymarza do szyby..czy można prosić o kodowanie tylnej wycieraczki aby się nie załączała automatycznie w przypadku włączenia biegu wstecznego ..gdzieś to było ale teraz nie mogę znaleźć
Wow.. To ona się włączała sama po wrzuceniu wstecznego? Nawet, jeśli nie miałeś dźwigienką przy kierownicy włączonej pracy tylnej wycieraczki?andrew56 napisał(a): kodowanie tylnej wycieraczki aby się nie załączała automatycznie w przypadku włączenia biegu wstecznego
Na dużym ekranie dotykowym? Trzeba palcem przesuwać poszczególne zegary góra-dół, żeby zmienić zawartość.freak13 napisał(a):Witajcie, czy może ktoś już opanował jak włączyć wyświetlanie parametrów (doładowanie, itp.) po wybraniu trybu Sport?
GazMajster-G1 napisał(a):bynajmniej
freak13 napisał(a):Witajcie, czy może ktoś już opanował jak włączyć wyświetlanie parametrów (doładowanie, itp.) po wybraniu trybu Sport?
cr_ash napisał(a):xscorpiox napisał(a):Dzięki OBDeleven PRO da się wyłączyć/włączyć spryskiwanie reflektorów .... ale czy ktoś wie czy da się ustawić tak aby spryskiwacze reflektorów załączały się po długim przytrzymaniu spryskiwania np po 3 sek czy coś w ten deseń ?
Jeżeli są włączone to spryskują za każdym razem i to dwukrotnie. Można je wyłączyć ale nie o to chodzi.
Ktoś ma jakieś pomysły co się z tym da zrobić? ASO mówi że nie da się zmienić interwałów spryskiwania i ogólnie nic się nie da zrobić.
Przeklejam swój wpis z innego forum:
Opóźnienie układu mycia reflektorów względem spryskiwaczy szyby:
09 - Centralny układ elektroniczny (Dostęp bezpieczeństwa 31347)
Adaptacje
Wartość:
Scheinwerferreinigung -> windshield wiper - SRA delay time (SRA Verzoegerungszeit)
Domyślnie : 0 ms
Przykładowo : 2000 ms
Do tego w tym samym miejscu
Scheinwerferreinigung -> windscreen wiper Number of operations Front wash per SRA activation (Anzahl Brtaetigungen Frontwaschanlage pro SRA Aktivierung)
Domyślnie : 5 (mycie reflektorów co piąte użycie wycieraczke szyby przedniej)
Ustaw : 1
Powyższe daje taki efekt, że reflektory są spryskiwane za każdym razem, jak dźwignia jest przytrzymana przez co najmniej 2 sekundy. Przetestowane, działa
kjuboo95 napisał(a):taki maly offtopic
pytanie do posiadaczy obdeleven pro, warto go kupic? czy lepiej kupic kabel i bawic sie przez vcds?
kjuboo95 napisał(a): jak jest z kodowaniem przez OBD11 w starszych samochodach?
mczelny2401 napisał(a):Jak dla mnie plus jest taki że OBD mam w schowku więc zawsze mogę zdiagnozować gdyby mnie dopadł jakiś problem ze samochodem w trasie.
-- 20 stycznia 2019, 11:09 --kjuboo95 napisał(a): jak jest z kodowaniem przez OBD11 w starszych samochodach?
http://forum.obdeleven.pl/index.php?sid ... 1d11c93cb7
mczelny2401 napisał(a):Można tylko po cholere skoro przy pierwszej kontroli stracisz dowód rej
mczelny2401 napisał(a):Musisz wyjeździć więcej paliwa i się pakaże
maryousz napisał(a):Po przejechaniu przeszło 120 km od zatankowania do pełna pokazało 5 l do zatankowania podczas gdy auto spaliło co najmniej 11l.
Tak jak podejrzewałem - funkcja działa miernie.
dudek_jd napisał(a):maryousz napisał(a):Po przejechaniu przeszło 120 km od zatankowania do pełna pokazało 5 l do zatankowania podczas gdy auto spaliło co najmniej 11l.
Tak jak podejrzewałem - funkcja działa miernie.
no działa mizernie ale może wyśmigaj cały zbiornik a nie 1/4 wyjeździłeś i się dziwisz że coś nie tak pokazuje. Daj pływakowi popracować na pełnym zakresie a nie na 1/4.
A co do zegarów, to też masz coś nie halo skoro Ci nie działa zawsze test wskazówek bo w 4 leonach o których wiem że było to aktywowane działa bez zarzutu.
dudek_jd napisał(a):A co do zbiornika może trzeba skorygować wskazania przez obd?
cr_ash napisał(a):...
Scheinwerferreinigung -> windshield wiper - SRA delay time (SRA Verzoegerungszeit)
...
Scheinwerferreinigung -> windscreen wiper Number of operations Front wash per SRA activation (Anzahl Brtaetigungen Frontwaschanlage pro SRA Aktivierung)
Powyższe daje taki efekt, że reflektory są spryskiwane za każdym razem, jak dźwignia jest przytrzymana przez co najmniej 2 sekundy. Przetestowane, działa
jedreg napisał(a):cr_ash napisał(a):...
...
No a u mnie nie działa, Cupra MY19. Wkodowałem opóźnienie 2.5sek i odstęp co 1 spryskiwanie, trzymam drążek z dobrych 5 sekund i nic. No to wyłączam włączam zapłon, sprawdzam czy światła włączone, dalej nic. Myśle inteligentna bestyja, może trzeba bieg wrzucić żeby zmywał, też nie działa... odpuściłem bo w kabinie jak u ruskich na libacji alkohol świdruje nos, no i płynu szkoda. Poza tym chciałem ustawić płukanie po dłuuugim przytrzymaniu a tu wartosci powyzej 255*10 ms nie wchodzą (czyli np. 3000ms juz nie przyjmie), tak, że pomysł fajny ale powtarzalność recept w różnych rocznikach (czytaj wersjach hardwaru) jest jakaś taka słaba... to kolejna rzecz która w MY19 nie zadziałała (poza rozkładaniem lusterek dopiero po włączeniu zapłonu). Więc na razie moje OBD11 słabo sie amortyzuje :/
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość