sTomek napisał(a):Czy macie może jakieś sugestie/uwagi co do tego zestawu wymienionego powyżej?
Filtr powietrza taki, jak napisał poprzednik.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sTomek napisał(a):Czy macie może jakieś sugestie/uwagi co do tego zestawu wymienionego powyżej?
sTomek napisał(a):Miałbym jeszcze pytanie odnośnie filtrów oleju. A mianowicie znalazłem na allegro oryginalny filtr oleju VAG https://allegro.pl/oe-vag-filtr-oleju-s ... 62352.html , a we wcześniejszym poście zastanawiałem się nad filtrem Mann HU6002Z i teraz mam dylemat, który kupić...?
jedreg napisał(a):Z Castrol-em to wg mnie jest ciekawa sprawa. Auto utrzymuje od wielu lat u mecha poza Krakowem i przez długi czas odradzał Castrol-a mówiąc że "po 20tys woda jest nie olej" (5W40 do A3ki). Gdzieś od roku sam zaczął go wlewać klientom. Wątpie, że jakość się nagle poprawiła, raczej marketning zwiększył penetrację rynku albo sprytnie manewruje cenami dla wiekszych odbiorców
No nie żartuj4przemo77 napisał(a):Prosze tez o sprawdzenie czy ww filtry pasuja do mojego auta
4przemo77 napisał(a):Moze ktos wytlumaczyc o co chodzi z filtrami powietrza. Mianowicie wszedlem na strone intercars i po wpisaniu danych mojego auta wyskoczyl mi pasujace filtry. Z filtrem kabinowym czy oleju nie ma problemu, ale juz filtry powietrza niby pasujace maja rozne rozmiary i tak:
Rodzaj i wymiary (szer/dlugosc/wysokosc)
1) https://sklep.intercars.com.pl/produkty ... ht-lx-1482
135,5/344,5/75,3
2) https://sklep.intercars.com.pl/produkty ... ht-lx-3502
175/290/62,5
Ktory wymiar to ten pasujacy ?
ggregorii napisał(a):No wiem ze jest sporo marek, ale wiem na 100% ze Valvo albo Motula bede miał oryginał. Z reszta to rożnie z dostępnością. T opowiedzcie na czym teraz jeździcieMoza by ankietę zrobić
mattibf09 napisał(a):Dzwoniłem dziś do ASO bo chciałem poznać dokładną cene wymiany oleju i filtrów. Usłyszałem cene ponad 500 złwcześniej czytałem na forum i u niektórych ceny wahały się w okolicach 300, może ktoś mi odpowiedzieć skąd się biorą takie rozbieżności ?
artek90 napisał(a): Jakieś sugestie? Czy trochę przesadzam?
mattibf09 napisał(a):, może ktoś mi odpowiedzieć skąd się biorą takie rozbieżności ?
ggregorii napisał(a):No ja mam ASO więc Castrol, ale teraz wszyscy go źle oceniaj. Jak sięgne z 8 lat wstecz to tylko Castrol i Castrol
Krzyzak napisał(a):a ja się powtórzę - czytajcie karty produktu
właśnie wybieram olej 5W20 do mazdy i porównałem sobie castrola z najtańszym specolem - parametry są identyczne a cena specola to 1/2 castrola... droższych nawet nie porównywałem bo po co, skoro to jest to samo...
Jak porównałeś? Jakie parametry sprawdziłeś? Na jakiej maszynie?Krzyzak napisał(a): porównałem sobie castrola z najtańszym specolem - parametry są identyczne
warmik napisał(a): O olejach, częściach mógł bym pisać długo i bardzo dużo to moja praca .
bzykofm napisał(a):Dzięki warmik, uspokoiłeś mnie
przecież napisałem - karta produktu, tam są wymienione najważniejsze parametry olejuservo napisał(a):Jak porównałeś? Jakie parametry sprawdziłeś? Na jakiej maszynie?
bo mam pewność, że te filtry mają zawór zwrotny - czyli olej z magistrali nie spływa do miski po zatrzymaniu pompy i przy następnym uruchomeniu ciśnienie na popychaczach hydraulicznych jest niemal natychmiastwarmik napisał(a):dlaczego wszyscy tak mocno kładziecie nacisk na filtry Mann jest Bosch,Knecht
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości