Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
freak13 napisał(a):Ja miałem wystrojone na 353 KM i 460 NM (można było coś tam jeszcze dorzucić, ale nie chciałem). Nie miałem żadnych problemów z gwarancją. Na przeglądzie byłem i również nie było żadnych problemów. Ja mam u siebie manuala. Jak brałem tego boxa to dałem 2900 zł ze strojeniem. Więcej info na pw.
freak13 napisał(a):Ja miałem wystrojone na 353 KM i 460 NM (można było coś tam jeszcze dorzucić, ale nie chciałem). Nie miałem żadnych problemów z gwarancją. Na przeglądzie byłem i również nie było żadnych problemów. Ja mam u siebie manuala. Jak brałem tego boxa to dałem 2900 zł ze strojeniem. Więcej info na pw.
bart014 napisał(a):freak13 napisał(a):Ja miałem wystrojone na 353 KM i 460 NM (można było coś tam jeszcze dorzucić, ale nie chciałem). Nie miałem żadnych problemów z gwarancją. Na przeglądzie byłem i również nie było żadnych problemów. Ja mam u siebie manuala. Jak brałem tego boxa to dałem 2900 zł ze strojeniem. Więcej info na pw.
A co przegląd ma do gwarancji na silnik? Na przeglądzie nie ma żadnych napraw, więc się w ogóle nie ma co kryć.
rossi napisał(a):no ale po co odsłaniać od razu karty przed ASO i pokazywac ze box siedzi
pinkibass napisał(a):WOW
I w sumie w serii trzymał niemal fabrykę.
Dali czadu szczególnie z momentem - 420Nm to już konkret - ciekawe co na to skrzynia
Ten manual, patrząc po wpisach nawet tu, nie jest specjalnie wytrzymały już w serii
Czajka napisał(a):Panowie, pytanie....
Do kupienia jest używany box, który był programowany pod dane auto z danym silnikiem.
Drugie auto, posiada ten sam silnik itp.
Opinie są różne, jednak silnik silnikowi nie równy....
Nie ważne koszty/kto/komu itd.
Brać i montować bez podpięcia u 'tunera' czy odpuscic?
Bardzo proszę o wypowiedzi, które będą miały związek z pytaniem
artek_27 napisał(a):Temat stary jak rzeka te 1.8TSI DSG ja mialem stage 2 ponad 380Nm i prawie 250 hp i jeździłem ponad 40 tys km nic sie nie działo i ten co teraz ma te moje 1.8tsi zrobil juz ponad 50tys i dalej nic a auto juz ma nalatane prawie 110tys a tak jeździ stage 2 1.8TSI
https://youtu.be/yZ3teQWL7VM
gregor1 napisał(a):Pewnie wymiana intercoolera i dp bez dobrego chlodzenia nic nie zrobisz
janek1988 napisał(a):Co to jest DP? Czymś te silniki prócz pojemności muszą się różnić skoro jest tak wielka różnica w mocy
rossi napisał(a):Ładnie ostatnio Unitronic zrobilo 1.8tsijest moc
![]()
https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.net/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/14715631_1335534959792043_2696119799944741795_o.png.jpg?efg=eyJpIjoibCJ9
kondziow napisał(a):Jaka różnica w osiągach typu 0-100 czy 60-100? Nie ma problemów z trakcją? Momentu jest więcej niż w Cuprze na serii
Leonek_bezogonek napisał(a):rossi napisał(a):Ładnie ostatnio Unitronic zrobilo 1.8tsijest moc
![]()
https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.net/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/14715631_1335534959792043_2696119799944741795_o.png.jpg?efg=eyJpIjoibCJ9
To moja bryka, że się nieskromnie przyznam![]()
![]()
Jest moc, szczególnie na 3-6. Koszt jak ktoś już podał, 1750 zł. W razie potrzeby wizyty w ASO dodatkowo 100 zł na wgranie serii i gotowego już programu.
Przy rozsądnym użytku powinno być ok. Jak pisałem, deptanie od 2.5, a najlepiej 3 tys rpm, chłodzenie po mocniejszej jeździe, dbanie o filtry, olej, tego typu rzeczy. Myślę, że faktycznie jest tak, iż Seat bierze poprawkę na różne traktowanie auta, no i się zabezpiecza tak na wszelki wypadek, minimalizując ilość napraw gwarancyjnych. No wszystko wyjdzie w praniu.maciek89 napisał(a):@janek1988 to są siódme poty wyciśnięte z tego układu napędowego, ale przy rozsądnym użytkowaniu może być w miarę bezpieczny dla samego silnika. Za to żywotność turbo na pewno ucierpi. Ciekawi mnie, co z bardzo delikatną skrzynią przy tych cyferkach??
Na hamowni wyszły 184janek1988 napisał(a):oO ostro, a jaką miałeś serię? (...)
98 oct. Jak mam okazję, to staram się na Lotosie. Podobno, ale może ktoś mnie poprawić u nas tylko oni mają rafinację pod 98, a nie tylko stosują dodatki podnoszące ilość oktanów. Ale piszę tylko to co usłyszałem.rossi napisał(a): Ile Ci teraz turbo dmucha-dużo Unitronic podniosło doładowanie? Rozumiem że to program na 98 octan? Od 3-6biegu trzyma przyśpieszenie do końca czy czuć że przy 5tyś obrotów już maleje?
Dwa Leonki miały być w ASO i nic nie wykryto, ale wiadomo, każdy może mówić co innego. Jak będę wymieniać olej na wiosnę, to pewnie podjadę do ASO w Wawie, gdzie przeszło. No w każdym razie ciężko było się oprzeć, a liczyłem przed na ok 230KMrossi napisał(a): Wgranie serii przy unfallu motorowni lub turbinki i tak nic nie daASO swoje i tak zdiagnozuje. Ale z drugiej strony szkoda marnować potencjał 1.8TSI w manualu i nie robić w nim chipa
Leonek_bezogonek napisał(a): Dwa Leonki miały być w ASO i nic nie wykryto, ale wiadomo, każdy może mówić co innego. Jak będę wymieniać olej na wiosnę, to pewnie podjadę do ASO w Wawie, gdzie przeszło. No w każdym razie ciężko było się oprzeć, a liczyłem przed na ok 230KM
Podobno to już nie jest problem, podobno...Blad napisał(a):I jak sprawdzą to na bank znajdą, bo jest licznik flashowań.
Z resztą... Jest ryzyko, jest zabawa ;D
Będzie okazja, to kiedyś sprawdzę. Ale różnicę czuję straszną, więc nawet jeśli to mogłoby zakłamać najwyżej kilka koni.83Dario napisał(a):Leonek_bezogonek zrob sobie jeszcze gdzie indziej hamowanir auta i zobaczysz czy wyjdzie to samo, ja do tunerow podchodze z dystansem kazdy kreci na swoja strone i kazdy chce sie poszczycic jak najlepszym wynikiem przed konkurencja.
Dzięki83Dario napisał(a):Zdjal ci blokade predkosci bo ponoc mamy, u mnie zdjeta...
98, jak mam możliwość Lotos. 95 tylko awaryjnie. Jak nie katuję na maksa to nie widać różnicy. Auto szybciej się rozpędza, więc chwilowe zużycie rośnie, ale szybciej spada. Także pod tymw względem jest spoko.EDITH napisał(a):A jak z spalaniem i na jakim paliwie jeździsz?
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość