Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maciek89 napisał(a):@kondziow, ale od razu wrzucono mq350 i to ma sens, nawet hamulce ma z RSa. wiadomo, że w 1.8 jest potencjał, zresztą to bliźniacza konstrukcja 2.0, możliwości są duże, szkoda, że poskąpili na skrzyniach przy 1.8 :<
rossi napisał(a):1.4tsi 122km...wyszlo 233km i 340Nm
Darek07 napisał(a):Zdecydowałem się ostatnio na zamontowanie Performace Box od DTM z HP Factory do swojego Leona 1.4 140 km. Wrażenia są całkiem fajne. w programie Dynamic jest wyczuwalny wzrost mocy w programie Sport na 98 oktanów jest na prawdę superZdecydowanie zmienia się charakterystyka silnika - z pewnością nie jest to wyścigówka ale zdecydowanie później silnik łapie zadyszkę
Do tej pory przy 170 miał "trochę pod górkę" a teraz do 200 idzie z wielka przyjemnością. Po mieście tez fajnie się zbiera w każdych warunkach
To była z pewnością dobra decyzja
Polecam
Darek07 napisał(a):Zdecydowałem się ostatnio na zamontowanie Performace Box od DTM z HP Factory do swojego Leona 1.4 140 km.
marpit napisał(a):Przykład dla 1.4 125 km. https://zapodaj.net/d4b4671380e8a.jpg.html
Widać że to nie zmienia programu czy go poprawia co robią tunerzy a tylko podnosi dawki i przebieg momentu się nie zmienia a tylko wzrasta. Podsumował by to że to to samo co w v-tech.
Idelane rozwiązanie wg mnie
ora_dev napisał(a):Darek07 napisał(a):Zdecydowałem się ostatnio na zamontowanie Performace Box od DTM z HP Factory do swojego Leona 1.4 140 km. Wrażenia są całkiem fajne. w programie Dynamic jest wyczuwalny wzrost mocy w programie Sport na 98 oktanów jest na prawdę superZdecydowanie zmienia się charakterystyka silnika - z pewnością nie jest to wyścigówka ale zdecydowanie później silnik łapie zadyszkę
Do tej pory przy 170 miał "trochę pod górkę" a teraz do 200 idzie z wielka przyjemnością. Po mieście tez fajnie się zbiera w każdych warunkach
To była z pewnością dobra decyzja
Polecam
No dobra, a jakieś wyniki z hamowni? Bo jak to wszystko oparte tylko na dupohamowni, to trochę słaby argument aby przekonać na wydanie tyle kasy na boxa... Oczywiście nie mówię, że Ci nie wierzę, ale co pomiar to pomiar, a nie odczucia...
marpit napisał(a):Przecież wykres masz podany dwa posty wyżej
https://zapodaj.net/d4b4671380e8a.jpg.html
ora_dev napisał(a):Wolałbym zobaczyć wykres kolegi z jego egzemplarza, a nie jakieś niemieckie wykresy nie wiadomo skąd. HP kiedyś nie oferowali u siebie hamowni, widocznie to się zmieniło. No to super w takim razie.
Darek07 napisał(a):ora_dev napisał(a):Wolałbym zobaczyć wykres kolegi z jego egzemplarza, a nie jakieś niemieckie wykresy nie wiadomo skąd. HP kiedyś nie oferowali u siebie hamowni, widocznie to się zmieniło. No to super w takim razie.
HP oferuję hamownię ale trzeba za nią dodatkowo zapłacić.
marpit napisał(a):Widać że to nie zmienia programu czy go poprawia co robią tunerzy a tylko podnosi dawki i przebieg momentu się nie zmienia a tylko wzrasta.
Adam76 napisał(a):Skąd takie wnioski??
Skąd wiadomo,że "tylko" podnosi dawki?
feels3 napisał(a):
Za boxem przemawia niby gwarancja, ale czy jest tu ktoś kto miał boxa, padł mu silinik i może potwierdzić że gwarancje uznano?
ora_dev napisał(a):Jest jeszcze kwestia gwarancji na inne podzespoły, gdy motor nam nie padnie.
Adam76 napisał(a):Panowie poszukuję godnej polecenia firmy na chiptuning mojego Leona.
Kielce, Świętoktrzyskie lub max. 120km od Kielc.
Ktoś coś zaproponuje??
wesol napisał(a):jesli chodzi o ogarnianie turbo benzyn to chyba w PL nie ma lepszych od kompocikow
feels3 napisał(a):Pelikson, nie masz juz Cupry?
Myslalem ze planujesz startowac w tym roku w lidze.
marpit napisał(a):No a ja ostatnio robiłem właśnie GCS i nie polecam. Naciągnął mnie na dwie przeplywki w tym jedna nowa i zostałem z awarią a potem a może zawór turbiny... I co kolejna wycieczka do KRK na zabawę? Tam chodzi tylko o wyciągnięcie kasy bo kolejne auto w kolekcje.
Tak więc każdy ma jakieś doświadczenia i poszukuje opinii.
a moja fura jeździ już na programie miesiąc czasu i nic się nie dzieje co prawda auto było praktycznie salonowe ~ 1400 km.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości