Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Modyfikacje DSG

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Modyfikacje DSG

Postprzez raflo83 » 30 października 2016, 08:42

Cześć,
mam obecnie zmodyfikowaną skrzynię DSG i ogólnie jestem zadowolony. Zwiększone zostało ciśnienie na sprzęgłach, szybciej zrzuca i wrzuca biegi w trybach S,D oraz manual. Dodatkowo pewnie inne zmiany, o których nie będę pisał, bo się nie znam na tyle :-D
Ostatnio częściej jeżdżę po mieście, niż w trasie i nie do końca mi odpowiada tryb D. Chciałbym jako kolejny krok zmienić wartości obrotów, przy których DSG będzie zmieniać biegi. Obecnie to przy spokojnym wciskaniu gazu w trybie D mam zmianę przy 2000rpm. Dodatkowy szkopuł to skrzynia w sytuacji, gdy dodam gazu, zrzuca sprawnie o jeden, dwa lub trzy biegi, jednak gdy delikatnie odpuszczę gaz, to od razu interpretuje to jako "prośbę" o wrzucenie wyższego biegu podczas, gdy ja chciałbym pociągnąć jeszcze na tym niższym :roll:
Kto miał okazję zrobić (nie samemu oczywiście) taką zmianę DSG? Czekam na komentarze i informacje od użytkowników, którzy zrobili już taki mod.
Był: Seat Leon Cupra 1P
Jest: Seat Leon Cupra 5F viewtopic.php?f=91&t=50354
raflo83
TopSport
TopSport

Auto: Cupra 5F
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: Modyfikacje DSG

Postprzez MarcinKWRO » 30 października 2016, 09:35

Mocny Superb Stage 2 - 396/509 - również po zmianie softu DSG (CS) - użytkownik pisze o samych superlatywach: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... &start=550
MarcinKWRO
Stella
Stella

Auto: LEON DSG
Silnik: CGGB 1.4

Re: Modyfikacje DSG

Postprzez raflo83 » 21 listopada 2016, 18:21

MarcinKWRO napisał(a):Mocny Superb Stage 2 - 396/509 - również po zmianie softu DSG (CS) - użytkownik pisze o samych superlatywach: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.p ... &start=550
coś takiego będę właśnie chciał zrobić u siebie.

-- 21 listopada 2016, 18:21 --

nowy soft DSG jest w czasie testów :-D jak na razie lekko przesunięte zmiany biegów w trybie D. Ciężko dokładnie określić to w rpm, ale np przy muskaniu gazu to zmienia przy 2200-2300 vs 1900-2000 (seria). Pewnie będę dalej kombinował, bo jest potencjał 8)
Był: Seat Leon Cupra 1P
Jest: Seat Leon Cupra 5F viewtopic.php?f=91&t=50354
raflo83
TopSport
TopSport

Auto: Cupra 5F
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat