Witam Wszytskich.
1.. Prosze o pomoc, jak podlonczyc Ledy Drl do auta, Posiadaja swiatla do jazdy dzienej i kierunki.
Te ledy:
https://pl.aliexpress.com/item/2Pcs-Lot-85cm-15W-Flexible-Headlight-White-Yellow-Daytime-Lamp-Switchback-Strip-Angel-Eye-DRL-Decorative/32297472619.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ednKGr
Auto jakie posiadam to Leon 3 z 2013 i nie posiada lamp z ledami;/
Te paski z ledami chce wsadzic do refrektora, podobnie maja nowesze leony, czyli do okola lampy.
Ledy posiadaja 3 kabelki i niewiem jak to podlonczyc. Jednoczesnie motujac te ledy musial bym odlonczyc zarowki z migaczy? Do jzady dzienej chcialby zeby palily sie po wlonczeniu silnika i z normalnymi swiatlami mijania.
2. Musze usunac ispekcje, Przy odpaleniu auta wyskakuje "Przeglad teraz". Próbowałem usunac przy liczniku bez powodzenia. Gdzie przez vaga usunac ta ispekcjie?
3. Posiadam radio bez navi :/ Czy jest mozliwosc wsadzenia radia z nawi? w wyswietlaczu licznika mam ijokne nawigacj(licznik chyba bez koloru)
Prosze wszystkich o pomoc. Dzieki Wielkie.
-- 1 sierpnia 2017, 15:37 --
1. mam juz odp
Prawdopodobnie przewód czerwony to światło białe (dzienne), żółty to światło żółte (kierunkowskaz),
Czarny to masa.
W kostkach lampy należy znaleźć (za pomocą probówki 12V) multimetru lub żarówki 12V z przewodem) przewód od kierunkowskazu oraz świateł postojowych.
Masę podpiąć za pomocą oczka do akumulatora lub elementu metalowego karoserii
Żółty przewód należy dolutować do przewodu od kierunkowskazu w kostce lampy
Światła dzienne zgodnie z przepisami mają się zapalać po uruchomieniu silnika a gasnąć po zapaleniu pozycji/postojówek. Aby to zrealizować należy użyć przekaźnika no/nc 12V
Do pinu 86 podłączyć masę
Do pinu 85 podłączyć kawałek przewodu i połączyć go z przewodem od pozycyjnych w kostce
do pinu 30 podłączyć zasilanie po stacyjce
Do pinu 87A podłączyć czerwony przewód led
-- 1 sierpnia 2017, 15:38 --
1. mam juz odp
Prawdopodobnie przewód czerwony to światło białe (dzienne), żółty to światło żółte (kierunkowskaz),
Czarny to masa.
W kostkach lampy należy znaleźć (za pomocą probówki 12V) multimetru lub żarówki 12V z przewodem) przewód od kierunkowskazu oraz świateł postojowych.
Światła dzienne zgodnie z przepisami mają się zapalać po uruchomieniu silnika a gasnąć po zapaleniu pozycji/postojówek. Aby to zrealizować należy użyć przekaźnika no/nc 12V
Do pinu 85 podłączyć kawałek przewodu i połączyć go z przewodem od pozycyjnych w kostce
-- 1 sierpnia 2017, 15:38 --
1. mam juz odp
Czarny to masa.