Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):mojomax, viewtopic.php?p=71805&highlight=p+yn#71805![]()
Zwłaszcze, ze juz sam kiedys o to pytałeśSzczyt lenistwa.
Opcja search nie boli.
Połączyłem.
I za to dostaniesz ostrzezenie jesli jeszce raz tak zrobisz - zapoznaj sie z regulaminem, jestes juz dość długo na forum by zapoznac sie z regułami.mojomax napisał(a):Dlatego napisałem nowy.
moze sie myle, ale chyba nie powinno sie mieszac plynow o roznych specyfikacjach. Ja, aby miec swiety spokoj zalalem febi Bilstein 01381, G012 A8D A1. Taki plyn nie kosztuje az takiego majatku.Orzeł napisał(a):Czy moge uzupełnić poziom innym płynem (mam w garażu castrola) czy musi to być G12??
taktiken napisał(a):Czy konieczne/zalecane jest wymienienie płynu w nowym Leo2 przed zimą (wymiana fabrycznego) - samochód "na Polske"?
Master's pisał, ze wymienia co sezon 2 ja wymieniam co 3 lata dla świetego spokoju w końcu wydatek nie jest duży - zalewam oryginalny VAG.M@riusz napisał(a):Wiem, wiem jest i książce obsługi, ale chce usłyszeć opinie użytkowników
Tonny S napisał(a):Master's pisał, ze wymienia co sezon 2 ja wymieniam co 3 lata dla świetego spokoju w końcu wydatek nie jest duży - zalewam oryginalny VAG.M@riusz napisał(a):Wiem, wiem jest i książce obsługi, ale chce usłyszeć opinie użytkowników
red8 napisał(a):Czy ukladu chlodzacego nie trzeba jeszcze specjalnie odpowietrzac?
red8 napisał(a):Potem zagrzal silnik az sie wlaczyl wentylator
orginalne zestawy naprawcze rozrzadu stosowane w ASV wytrzymuja conajmniej 90ooo i conajmniej 5 lat, zatem po co wymieniasz rozrzad co 60ooo?szmoła napisał(a): ja wymieniam płyn razem z wymianą rozrządu tj. co 60 tys.km
Axee napisał(a):orginalne zestawy naprawcze rozrzadu stosowane w ASV wytrzymuja conajmniej 90ooo i conajmniej 5 lat, zatem po co wymieniasz rozrzad co 60ooo?
szmoła napisał(a):ale każdą następną wymianę rozrządu o kilka tysiaków mniej. Fabryka to fabryka, niestety pózniej to już krócej, np zalecane w ASV 60ooo.
belzi napisał(a):Kolego oo7, czy Ty jestes wlascicielem auta od nowosci
Bo wiesz, przebieg na liczniku nie musi byc rownoznaczny z faktycznym przebiegiem
kalumet napisał(a):wtedy właśnie się odpowietrza układ
Grześ napisał(a):W silnikach (nie wiem jak w dieslach) vw ciezo do konca spuscic plyn chlodniczy kranik znajduje sie przy dolnym wezu dochodzacym do cchlodnicy ale nie ma sie co ludzic ze zleci wszystko, moze polowaprzynajmniej tak bylo u mnie jak wymienialem plyn najpierw spuscilem z kranu potem dobralem sie do pompy ( bo przy okazji robilem rozrzad) a potem jeszcze poprawialm waz ktory wchodzil w chlodniczke filtra oleju i z kazdego miejsca lecial plyn , choc kazda zecz byla robiona pokolei zaczynajac od kranu przy chlodnicy
moze ktos wie jak spuscic ten plyn do konca
W kazdym badz razie jak zalewalm nowy to weszlo mi 2,5 l koncentratu i drugie tyle wody
anelim napisał(a):ten sachara tak
anelim napisał(a):Samochod kopci na bialo, wiec nie jest zle.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości