Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Nalezy dosztukowac przejsciowke na szybkozlaczke, ktora mozna u tokarza dorobic - reszta plug&play (turbiny od 130PD i 150PD) jest tez 2 wyjscie kupic ori waz gumowy z koncowka na szybkozlaczke od 130PD (Leon, Golf, A3, Octavia) tyle ze koszta dosc spore ok 500 zl w ASO (przejsciowka ok 50-100 zl)jedrus2031 napisał(a):Czy ktos juz to robil i czy moze ktos wymienial na wieksza * jak tak to co oprocz turbiny trzeba wymienic .
To sa takie jak twoje albo z ALH ze zmienionymi koncowkamimarcinl00 napisał(a):wogole od czego to wtryski sa Pytajnik
adamtower napisał(a):Co jeszcze ważne - po wymianie turbiny na seryjnym sofcie od 110 auto "nie jechało", było o wiele słabsze niż na seryjnej turbinie. Polecam.
jedrus2031 napisał(a):Witam. Mam leona 110 km i musze wymienic turbine. Czy ktos juz to robil i czy moze ktos wymienial na wieksza * jak tak to co oprocz turbiny trzeba wymienic . Pozdrawiam. MARCIN.
A kto to takie historie opowiadamarcinl00 napisał(a):no bo sporo sie nasluchalem juz i mowia ze u MASTERSA to juz wogole najlepiej
marcinl00 napisał(a):DTM, hihi - sie porabalo. soft to ja robie napewno i jakby starczylo mi to jeszcze cos (np wtryski)
barth napisał(a):DTM, on ma 110 wiec lepiej zamiast wtryskow wymienic turbo , bo same wtryski nic nie pomoga Wykrzyknik!
barth napisał(a):sam program pozwoli uzyskac tobie okolo 138 KM po wymianie turbo na od 150 i korekcie sa szanse osiagnac cos w granicach 150 KM
Po jaka cholere od AWXbono napisał(a): Coraz bardziej zastanawiam sie na turbina od AWX 130KM.
Tonny S napisał(a):
BTW kup nową chyba ze krucho z $$ uzywki szukaj w Jaworznie
W ASZ teżMaicroft napisał(a):chyba przerobic bo wylot czesci zimnej jest na bok.
Tonny S napisał(a):W ASZ teżMaicroft napisał(a):chyba przerobic bo wylot czesci zimnej jest na bok.
Streat napisał(a):bono, to pomyśl nad sprężarką ARL (od wersji 150 KM). Różnica w cenie między 110 a 130 jest mała więc nie ma się co zastanawiać tylko zamiast 110 warto lepiej kupić 130 lub 150. Ja ze sprężarką od 130 mam zrobiony program i do 150 jeszcze parę koników brakuje
BTW jeśli EGR nie był zaślepiony to zawsze będzie w nim syf
Tonny S napisał(a):Po jaka cholere od AWX Pytajnik jak mozna zapodac od ASZ Pytajnik bez szukania kolektora od AFN Pytajnik Jak masz zamiar zrobic soft bez zastanowienia wymieniaj na 130 PD i ciesz sie z auta, bo i tak turbine musisz wymienic.
bono napisał(a):Streat napisał(a):bono,
Do MenIB: Kontaktowalem sie z www.sztupecki.pl , umowiony jestem z nimi na przyszla sobote, :
wasyliszek napisał(a):bono napisał(a):Streat napisał(a):bono,
Do MenIB: Kontaktowalem sie z www.sztupecki.pl , umowiony jestem z nimi na przyszla sobote, :
Ile Sztupecki ci powiedział za regenerowaną turbine? a ile za wymianę?
Pozdr
Tak kolega bono, praktycznie wszystko ci napisal, co musisz zrobic i co potrzebujesz.Sammael_ napisał(a):Dołączę się do tematu do ASV będzie pasowało turbo z wersji 130KM?
Jak zrobisz najpierw wira potem turbo jeszcze raz bedziesz musial jechac na korekte programu pod nowe większe turboSammael_ napisał(a):Chciałem najpierw jechać na wirusa, dopiero w okolicach lipca pomyśleć o turbo, stąd pytanie czy wymiana turbo przy wirusie sprawi jeszzcze większego banana na twarzy? Rzeczywiście korzyści są wymierne?
Zdecydowanie bezpieczniej i lepiej powyżej 3000 obr +Sammael_ napisał(a):Rzeczywiście korzyści są wymierne?
Maicroft napisał(a):bedzie ona Wam jezdzic na wyzszym doladowaniu niz nominalne, a taka z ASZ-ta bedzie wlasnie na swoim nominalnym doladowaniu lub ciut nizszym, co na pewno wydluzy jej zywot
Wybij mu to z głowybono napisał(a):Kontaktowalem sie z www.sztupecki.pl , umowiony jestem z nimi na przyszla sobote, lecz oni ciagle probuja mnie przekonac , aby wlozyc zwykle trubo od ASV po regeneracji.
[/quote]Tonny S napisał(a):Wybij mu to z głowybono napisał(a):Kontaktowalem sie z www.sztupecki.pl , umowiony jestem z nimi na przyszla sobote, lecz oni ciagle probuja mnie przekonac , aby wlozyc zwykle trubo od ASV po regeneracji.300-400 zł to max za wymiane turbiny.
bono napisał(a):Jeszcze aby sie upewnic, czy turbinka od ASZ Typ GT1749V Garrett ma nr 7200855-004
W katalogach na motoarena czy turbo-tec do silnika ASZ jest kilka turbin GT1749V lecz roznia sie wlasnie nr referencyjnym . np 7200855-00X, gdzie X jest z przedzialu od 1 do 5, moze ktos mnie uswiadomi o co tu chodzi
NIgdy nie udowodnisz czyja byla faktyczna winabono napisał(a):Podobno zawsze uwazaja, ze to winna uzytkownika.
bono napisał(a):Za to pochlebne opinie byly o Jaworznie - Turbo- TEC
bono napisał(a):wiec uderzylem do Comsport do Bielska(troche daleko), ale tutaj p. Patryk bezproblemowo. wielkie dzieki.
Tonny S napisał(a):wiec uderzylem do Comsport do Bielska(troche daleko), ale tutaj p. Patryk bezproblemowo. wielkie dzieki.
Firma polecana przez Club. Jedz na wymiane i soft.
BTW Najlepsza firma odmodyfikacji mehanicznych TDi a w softach 1 liga.
Dobry wybor.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości