kolos napisał(a):Zwróć uwagę na jakiej wysokości od ziemi jest to wychylenie poza obrys, musiałby być mega wysoki krawężnik by tym rantem o niego zahaczyć
Kwestia wystających poza obrys felg to kwestia doboru odpowiedniego ET (przy uwzględnieniu szerokości felgi! nie można się sugerować tym że np kolega ma na feldze 7,5 ET 35 to do 8,5 też wezme ET 35... )
Jak widać komplet 18x8,5" ET 30 225/40/18 jest już przetestowany i nie ma z nim problemów
ja nikomu nie odradzam tych felg pisze tylko moje spostrzezenia gdy zobaczylem te felgi na zywo, poniewaz po ogladnieciu wielu zdjec mialem calkiem inne zdanie na temat tych felg lecz niestety sie zawiodlem
co do doboru ET nie sugeruje sie zdaniem kolegow tylko pojechalem do znajomego wulkanizatora i sprawdzilem w realu jak to wyglada na moim samochodzie i niestety felga 18x8 i Et 35 wustaje poza obrys auta co widzialem na wlasne oczy a
przemo ma 18x 8 ET33 co z moich informacji powinno wystawac jeszcze bardziej poza blotnik a tak nie jest
moze zna ktos wytlumaczenie

??
jeszcze jedna sprawa co do opon w lipcu zeszlego roku zalozone zostaly opony Continental SportContact ktore przezyly tylko 20 tys km normalnej eksploatacji, wydaje mi sie ze to troche malo, a poza tym sa one glosne
tym bardziej ze to byl juz moj drugi komplet opon Continental ktory tak szybko sie skonczyl