Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
chyba 74 kwAdamTower napisał(a):94 KW chyba troche przesadziłeś
markos01 napisał(a):Leon 2002 - 2003 1.6 16V BCB 105 KM
macieksocho napisał(a):Co ile wymienia się rozrząd, przejechane jest 89tyś km
macieksocho napisał(a):czy takie silniczki są awaryjne czy też nie
lmakar napisał(a):Jak ktoś mieszka w mniejszym mieście to większość kilometrów robi prawie jak po trasie, w korkach, w Wawie np. spalanie od razu wzrasta, więc tak naprawde wypowiedzi są bez sensu, każdy przypadek jest inny i spalanie może się różnić nawet do 2 - 2,5 l/100 km
szuwar napisał(a):Co do skrzyni.Mi rownież cieżko chodziła jedynka.Zmiana oleju na pełny syntetyk poprawia prace biegów.
STYRO napisał(a):o jakim dolocie mowisz? Z czym to sie je, jaki jest przyrost, jaki jest koszt dolotu i wydechu - co polecacie?
STYRO napisał(a):Wyczytalem juz na tym forum, ze sa problemy ze skrzynia biegow, ze duzo pali i ze siadaja cewki i wylacznik awaryjnych. Z czym jeszcze musze sie liczyc przy zakupie tego auta?
STYRO napisał(a): przebieg 97.000 km
dlaczego od razu podejrzane. a swoim leonem robię rocznie od 8 do 13tyskm. Więcej nie potrzebuje i to jest podejrzane? Może tamtym też ktoś jeździł niedużo. Mój 2002/2003 ma 68tys teraz przejechanejurkos napisał(a):to wychodzi okolo 14000 rocznie .. hm .. podejzane
STYRO napisał(a):ale zakladam, ze 8v, bo "szesnastka" byla chyba bardziej sportowo wykonczona.
Bo nie razy 1.38 tylko 1.36xxxx .STYRO napisał(a):Skad sie wam wzielo te 100KM? - przeciez 74KW razy 1.38 daje 102 konie mechaniczne.
IceMan napisał(a):Z doswiadczenia wiem ze 1.6 pali tyle co 1.8 wiec nie zdecydowalbym sie na taki zakup. Wiekszy silnik wieksza moc co za tym idzie wieksza zabawa i banan na twarzy
michalm napisał(a):skrzynia w 1.6 to tez porazka przynajmniej w 16V nie wiem jak pracuje w 8V
STYRO napisał(a):mysle, ze cos kolo 15l/100km wzial na trasie do Santa Cruz i z powrotem (jakies 40km w jedna strone), autostrada 140-150km/h
STYRO napisał(a):jak wyciskam sprzeglo to tez faluja obroty przez moment,
macieksocho napisał(a):jedynka niezawsze chce wchodzić
hubi2000 napisał(a):ja mam 1,6 8v 89tys przebieg...
STYRO napisał(a):ze moj AKL pali 10,25 - 10,50 w cyklu mieszanym
jurkos napisał(a):ostatnio tankuje ukrainskie paliwo i powiem Ci ze jest ono porównywalne z paliwem shella - zadnych falowan obrotów
STYRO napisał(a):Czesc z Was pisze tu na forum o 100 oktanowym V-Power - co to takiego?
shell takiego nei sprzedaje - zapytaj sie na stacjiSTYRO napisał(a):V-Power 98
jurkos napisał(a):V-Power Raceing ... ma 108 oktanoe o ile dobrze pamietamshell takiego nei sprzedaje - zapytaj sie na stacjiSTYRO napisał(a):V-Power 98
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości