Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

zły odbiór radia

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

zły odbiór radia

Postprzez marti » 28 sierpnia 2006, 18:25

Witam

czy do naszych leonków jak montujemy nie seryjne radio to musimy użyć takiego separatora ? nasze antenki mają wbudowany wzmacniacz ? bo nieukrywam że radio troszkę kiepawo mi odbiera ?

http://www.allegro.pl/item122254032_vw_ ... enowy.html
pozdrawiam
Marti :)
marti
Sport
Sport

Auto: Leon TDI swap ARL+

Reklama

Re: zły odbiór radia

Postprzez RyszardCyrano » 28 sierpnia 2006, 18:55

WITAM
JAKIE SĄ OBJAWY ,BO U MNIE ZANIKAJĄ WYSOKIE TONY NA CHWILĘ
POZDROWIONKA
RyszardCyrano
Stella
Stella

Auto: seat leon TDI ASV

Postprzez marti » 28 sierpnia 2006, 19:00

nie nic z tych rzeczy poprostu szumi !
pozdrawiam
Marti :)
marti
Sport
Sport

Auto: Leon TDI swap ARL+

Postprzez Gaspar » 28 sierpnia 2006, 19:10

marti, moze masz cienki jakis zasięg? czasem mi RMF mocno szumi.
Jeśli masz Aure/Brise to spróbuj jeszcze wdusić taką opcję LOC, AFAIK wzmacnia sygnał stacji lokalnych, czy wybiera tylko te "najmocniejsze", ale jesli się mylę to niech mnie ktoś poprawi... 8)
Pozdrawiam,
Gaspar

Był Dzikusek :mrgreen: ASV 137,9 KM @ 301,0 Nm by CompSport.
Jest emerycka Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D Prestige
Obrazek
Obrazek
Kto misiowi urwał ucho?
Gaspar
Sympatyk LeonClub

Auto: Ex Leon - Avensis

Postprzez Tonny S » 28 sierpnia 2006, 19:29

marti napisał(a):czy do naszych leonków jak montujemy nie seryjne radio to musimy użyć takiego separatora ? nasze antenki mają wbudowany wzmacniacz ? bo nieukrywam że radio troszkę kiepawo mi odbiera ?
Dokladnie tak jest i juz kilka razy bylo o tym.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez Marcin_TDI » 28 sierpnia 2006, 22:46

wymieniajac ori radyjko trzeba kupic taki separator !!
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez mojomax » 17 września 2006, 21:06

w antenie na dachu jest wbudowany wzmacniacz, który potrzebuje zasilania podawanego "po kablu" antenowym.

Wystarczy że podłączysz +12V do gorącej żyły antenowej i wstawisz kondensator ok. 100pf

ja tak mam i jestem zadowolony.
mojomax
Stella +
Stella +

Auto: Tolek ARL 200km

Postprzez klauspolo » 23 września 2006, 13:58

Dziś zalożyłem u siebie ten separator i radio wkoncu zaczeło grać :mrgreen:
Obrazek
klauspolo
Sport
Sport

Auto: Rocco++++
Silnik: CDAA 1.8

Postprzez menyou » 21 czerwca 2007, 12:21

Witam, wznowie temat, u tescia w Leonie radio Aura nie można ustawić stacji radiowej, wyszukiwarka chodzi i na żadnej stacji się nie zatrzymuje :cry: o co chodzi, jak auto kupił w Lublinie to była ustawiona stacja i było ok ale po przyjeżdzie na Śląsk to nic nie idzie ustawić. Miał ktoś coć takiego?
menyou
Signo
Signo

Auto: leon ASV by Ali

Postprzez Galad » 21 czerwca 2007, 16:46

może coś z RDS i trybem autoszukania nietak?
Galad
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Marcin_TDI » 21 czerwca 2007, 18:45

moze poprostu antena sie odlaczyla, sprawdzales ??
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez menyou » 22 czerwca 2007, 12:15

Marcin_TDI, antena przy radiu jest ok, jeszcze gdzieś mogła się odłączyć?
menyou
Signo
Signo

Postprzez loozik » 22 czerwca 2007, 12:18

separator? ja kupilem leonka z brisą na pokładzie, która znudziła mi się i wymieniłem na początku na JVC... nie miałem problemu z radiem i nie kupowałem separatora. Każde następne radio również działało znakomicie :)
loozik
Sport
Sport

Auto: lełon 1.9 TDi ASV+

Postprzez menyou » 22 czerwca 2007, 12:21

loozik, a gdzie to jest i co to jest?
menyou
Signo
Signo

Postprzez gadula007 » 22 czerwca 2007, 22:30

menyou, a próbowałeś ręcznie ustawić (bez wspomagania automatycznej wyszukiwarki) stację radiową i zobaczyć czy wtedy odbiera?
gadula007
Signo
Signo

Auto: LeonSedan ;-) 1.6AKL

Postprzez menyou » 23 czerwca 2007, 07:04

gadula007, ręcznie się nie da tylko automatycznie (w moim Brisa też tylko automatycznie szuka stacji), podłaczyłem to radio do swojego Leo i też nic. Coś nie tak z radiem.
menyou
Signo
Signo

Postprzez STYRO » 23 czerwca 2007, 17:07

Ja mam troche inny problem z radiem. Od tygodnia jestem posiadaczem Leona z fabrycznym radiem, antena itd. Jest ok poza tym, ze to radio ma slaby zasieg, radio szumi, traci sygnal. Wczesniej w starej Ibizie mialem 5 letniego kaseciaka Pioneer KEH1013, ze zlamana antena i to radio bylo duze czulesze (mimo, ze bez anteny) niz leosiowe. Co moze byc tego powodem?
Pozdrawiam

STYRO
STYRO
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.6 AKL

Postprzez gadula007 » 23 czerwca 2007, 20:37

menyou, co do ręcznego ustawiania fali w BRISA to można ręcznie ustawić, poprzez naciśnięcie przycisku DX/MAN aż do sygnału PIK i pojawi sie napis MAN, wtedy można ręcznie ustawiać. Właśńie wyczytałem to z oryginalnej instrukcji do BRISY.

Co do braku sygnału w tym radiu to rzeczywiście może gniazdo antenowe jest padnięte, albo może w środku. Tak na pogaduchę przez kompa się niezdjagnozuje tego :-)
gadula007
Signo
Signo

Auto: LeonSedan ;-) 1.6AKL

Postprzez loozik » 24 czerwca 2007, 12:45

menyou napisał(a):loozik, a gdzie to jest i co to jest?

separator to takie badziewie o ktorym jest napisane wczesniej. Montuje sie to miedzy antena a gniazdem antenowym w radiu. O dziwo, ja nie mialem problemu z sygnalem radiowym i nie musialem kupowac separatora. :D
loozik
Sport
Sport

Auto: lełon 1.9 TDi ASV+

Postprzez borut » 31 lipca 2007, 14:06

mojomax napisał(a):w antenie na dachu jest wbudowany wzmacniacz, który potrzebuje zasilania podawanego "po kablu" antenowym.

Wystarczy że podłączysz +12V do gorącej żyły antenowej i wstawisz kondensator ok. 100pf

ja tak mam i jestem zadowolony.

Jak to 12V do gorącej żyły ? Przecież dlatego stosuje się speparator ponieważ juz tam jest 12V do zasilenia wzmacniacza antenowego ? To po co podlączac 12v ? Czegoś nie rozumiem. Obserwję ten wątek gdyż mam Aurę w Leonie i słychać lekkie szumy na wiekszości stacji. Oczywiście kabel bez separatora a może te wzmacniacze antenowe padają i dlatego tak szumi ? I jeszcze raz zapytam o te 12V, jeżeli w antenie jest zasilanie wzmacniacza to po co te 12v i kondzio ? 100 piko ?
borut

Postprzez Marcin_TDI » 31 lipca 2007, 14:21

borut, separator uzywasz tylko do radia NIEseryjnego. Aura daje impuls na antene w ktora wzmacnia a jak masz nieseryjne to tak nie ma i trzeba dokupic separator. Wiec jezeli aura i zle odbiera szukaj przyczyny gdzie indziej
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez borut » 31 lipca 2007, 14:31

Marcin_TDI napisał(a):borut, separator uzywasz tylko do radia NIEseryjnego. Aura daje impuls na antene w ktora wzmacnia a jak masz nieseryjne to tak nie ma i trzeba dokupic separator. Wiec jezeli aura i zle odbiera szukaj przyczyny gdzie indziej

O,, dzięki ylko zastanawiam sie w czym, kabel antenowy podlaczony... sam nie wiem co moze byc.. antena cała.
borut

Postprzez Marcin_TDI » 31 lipca 2007, 18:11

moze cos w radyjku sie dzieje z wtyczka antenowa, no nie wiem, ciezko na odleglosc powiedziec.... moze masy gdzies nie ma wystarczajacej...
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez borut » 31 lipca 2007, 18:52

Marcin_TDI napisał(a):moze cos w radyjku sie dzieje z wtyczka antenowa, no nie wiem, ciezko na odleglosc powiedziec.... moze masy gdzies nie ma wystarczajacej...

Sperawdze masę bo szumy nie są duże ale w środku Bydgoszczy odbiór powinien być idealny a jednak czasem słychać szum, może nie wielki ale jednak drażni... sprawdze tą masę i zibaczymy bo było cos grzebane kiedy poprzedni wlasiciiel podlaczal niefabryczne radio. Pozdrawiam
borut

Postprzez bgguns » 1 sierpnia 2007, 11:45

Powiem ci tak.
Miałem to samo jak kupilem swojego leonka...
Radio trzeszczało, słabo odbierało lokalne stacje.
Szukałem, szukałem i znalazłem...
Sprawdziłem czy radio podaje 12V do anteny - na wejsciu antenowym radia, pozniej delikatnie opuscilem podsufitke dostałem sie do złączki i pomierzyłem czy z radia dochodzi 12 V do złączki - zeby wyeliminowac uszkodzenie przewodu antenowego . Dochodziło wiec odkrecilem antene, rozebralem stopke i wypłyneła woda...
Kupilem nowa stopkę ( 77 pln w ASO) zakręciłem i poprawilo sie znacząco.
Ponoc te wzmacniacze czesto "lecą" u mnie akurat załatwiła go woda.
Swoją drogą AURA to cieniutkie radio jesli chodzi o odbiór fal- tyle ze fajnie wyglada, ladnie swieci i super sie kompunouje z konsolą - gdyby nie to juz dawno bym ja wywalil i wlozyl jakies radio z prawdziwego zdarzenia :)...

@borut a kondzior 100 pF po to zeby ci sie te 12V nie "wrócilo" do radia gdybys mial radio niefabryczne bo mogloby naribic w nim szkód :)

LEON 1,9 TDI ALH - 90-cio konny klekot na "oleum"
bgguns
Stella +
Stella +

Auto: Leon ALH

Postprzez borut » 1 sierpnia 2007, 12:01

bgguns napisał(a):Powiem ci tak.
Miałem to samo jak kupilem swojego leonka...
Radio trzeszczało, słabo odbierało lokalne stacje.
Szukałem, szukałem i znalazłem...
Sprawdziłem czy radio podaje 12V do anteny - na wejsciu antenowym radia, pozniej delikatnie opuscilem podsufitke dostałem sie do złączki i pomierzyłem czy z radia dochodzi 12 V do złączki - zeby wyeliminowac uszkodzenie przewodu antenowego . Dochodziło wiec odkrecilem antene, rozebralem stopke i wypłyneła woda...
Kupilem nowa stopkę ( 77 pln w ASO) zakręciłem i poprawilo sie znacząco.
Ponoc te wzmacniacze czesto "lecą" u mnie akurat załatwiła go woda.
Swoją drogą AURA to cieniutkie radio jesli chodzi o odbiór fal- tyle ze fajnie wyglada, ladnie swieci i super sie kompunouje z konsolą - gdyby nie to juz dawno bym ja wywalil i wlozyl jakies radio z prawdziwego zdarzenia :)...

@borut a kondzior 100 pF po to zeby ci sie te 12V nie "wrócilo" do radia gdybys mial radio niefabryczne bo mogloby naribic w nim szkód :)

O dzięki, sprawdze wszystko, ja nie mam duzych problemow z odbiorem ale lekki szum ktory jednak drazni... Dotknołeś sedna sprawy Aura to nie zaden topowy model radioodtwarzaczy ale ladnie wyglada, ladnie sie komponuje i swieci :) dlatego mam dylemat co z nim zrobic ale najwyzej zamienie na CD bo mam kaseciaka lub moze jakies od Audi.. pomytsle ale najpierw st\prawdze ta antene. dzieki za help. pozdrawiam
borut

Postprzez Marcin_TDI » 1 sierpnia 2007, 12:14

a moze jak szumi to cos z wyjsciem sygnalowym na glosniki lub same glosniki juz stekaja :whoeva:
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez borut » 1 sierpnia 2007, 12:40

Marcin_TDI napisał(a):a moze jak szumi to cos z wyjsciem sygnalowym na glosniki lub same glosniki juz stekaja :whoeva:

To nie ten dzwiek :). To nie jest skwierczenie. To delikatny szum zwlaszcza w dzwielu o wysokim tonie. Sprawdze pozniej antenę. Tylko czy ją odkręca się od wewnątrz ? Za podsufitką ?
borut

Postprzez bgguns » 1 sierpnia 2007, 12:45

Antena jest zakrecana od spodu klucz albo 24 albo 27 albo nawet 30-32 - musisz jednak delikatnie podsufitke opuscic...

Do tego trzeba odkrecic te 2 uchyty po obu stronach nad drzwiami z tyłu i sciagnac te osłone na koncu posufitki i juz ja mozesz opuscic o jakies 10 cm zeby reke włozyc i płaski klucz... Jak sciagniesz te oslone ktora zakonczona jest podsufitka tam jest złącze antenowe

bgguns
Stella +
Stella +

Postprzez borut » 1 sierpnia 2007, 12:47

bgguns napisał(a):Antena jest zakrecana od spodu klucz albo 19 albo 17 - musisz jednak delikatnie podsufitke opuscic...

Do tego trzeba odkrecic te 2 uchyty po obu stronach nad drzwiami z tyłu i sciagnac te osłone na koncu posufitki i juz ja mozesz opuscic o jakies 10 cm zeby reke włozyc i płaski klucz... Jak sciagniesz te oslone ktora zakonczona jest podsufitka tam jest złącze antenowe

Dzięki ci wielkie... Weekend mam wtedy zajęty bo oprocz radyjka mam 2 inne sprawy do zreperowania. Pozdrawiam
borut

Postprzez bgguns » 1 sierpnia 2007, 12:51

A i ta osłona na koncu podsufitki jest na zatrzaskach tak ze nie boj sie i ostro rwij....
P.S. zmienilem ostatniego posta. Klucz 24-27 albo 30-32

bgguns
Stella +
Stella +

Postprzez borut » 1 sierpnia 2007, 12:55

bgguns napisał(a):A i ta osłona na koncu podsufitki jest na zatrzaskach tak ze nie boj sie i ostro rwij....
P.S. zmienilem ostatniego posta. Klucz 24-27 albo 30-32

Wyposażony w klucze, wiedze i chęci wyruszę na łowy w poszukiwaniu szumu. Dzieki jeszcze raz.
borut

Postprzez Battov » 19 sierpnia 2007, 00:35

Witam, mam sporawy problem z radiem aura ( cd ) w moim Leosiu, a mianowicie chodzi o to że nie mogę zmieniać stacji radiowych, mam ustawioną stację "radio Katowice" i nic innego nie chce wejść. Klawisze są nie aktywne.Identycznie jest w przypadku gdy chcę zmienić piosenkę na płytce cd. Czy chodzi o spartaczone zaprogramowane radio czy coś innego? Jak można temu zaradzić? Dzięki za pomoc.

P.S. Klawisze głosu i wyjmowania płyt działają bez zarzutu. Niestety inne nie ;/ .
Battov
Stella
Stella

Auto: seat leon 1.6

Postprzez Marcin_TDI » 21 sierpnia 2007, 08:57

radio mozna diagnozowac Vagiem. odlacz je najpierw od pradu i zobacz pozniej jak bedzie a jak nic nie da to radyjko walniete i trzeba by naprawic lub kupic drugie ok 300zl
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez STYRO » 25 sierpnia 2007, 19:50

borut napisał(a):Wyposażony w klucze, wiedze i chęci wyruszę na łowy w poszukiwaniu szumu. Dzieki jeszcze raz.

Koniecznie daj znac jak sie lowy zakoncza. Mam ten sam problem.
Pozdrawiam

STYRO
STYRO
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.6 AKL

Postprzez borut » 26 sierpnia 2007, 17:54

STYRO napisał(a):
borut napisał(a):Wyposażony w klucze, wiedze i chęci wyruszę na łowy w poszukiwaniu szumu. Dzieki jeszcze raz.

Koniecznie daj znac jak sie lowy zakoncza. Mam ten sam problem.

Narazie czas mi nie pozwala ale cos podejrzewam, że to może byc wzmacniacz antenowy.

Dziwne bo odbiór stacji jest b. dobry. tj podczas jakzdy na trasie sygnał nie zanikał, był dosyc długo na stacjach ustawionych w Bydgoszczy, duzo lepiej niz w moim poprzednim aucie ale za to sa drobne szumy non stop, minimalne ale drażliwe.
borut

Postprzez janek » 15 września 2007, 15:04

witam
ja tez mam mały problem z anetną,
zdemontowałem antene i okazało sie ze jakims cudem dostała się tam woda i popaliła wszystko więc wywaliłem wzmacniacz z anteny a poniewaz nigdzie nie mogłem kupic drugiej ze wzmacniaczem założyłem tamtą tylko bez wzmacniacza,
teraz radio zachowuje sie bardzo dziwnie bo np w Krakowie ładnie łapie wszystki stacje ale np w Wieliczce ( 10 km od kraka) nie łapie mi nic oprócz RMFu i ZETki.

orientujecie się czy takie wzmacniacze montowane przy radiu to dobra sprawa?
janek
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1,9 TDI

Postprzez bgguns » 15 września 2007, 20:57

Stary nie baw sie tylko idz do `salonu i kup oryginalna stopke do anteny - koszt okolo 80 pln i po sprawie... mialem ten wzmacniacz montowany przy radiu dalem za niego 40 pln i powiem ci ze "kaszana" to jest, nie ma jak ori

bgguns
Stella +
Stella +

Postprzez Arci9 » 12 marca 2008, 13:32

Sorki za odgrzewanie kotleta, ale mam pytanie?
Walczę z radiem , sprawdziłem separator jest ok, zdejmowałem podsufitkę i złączki są ok.
Pewnie muszę zmienić antenę, ale najpierw muszę sprawdzić czy dopływa prąd do anteny,jednakże pytanie mam takie:

Czy kabel antenowy łączy się tylko raz w miejscy z tyłu przy samej antenie?Czy jeszcze gdzieś? Np. w okolicy radia, sufitu ale z przodu??
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez skpaasternak » 15 marca 2008, 22:58

czesc fani Leona
mam pytanko i prosze o pomoc
Wyłączyłem na chwile zasilanie akumulatora i po włączeniu klem radio przestało grac.
Myślałem że poszedł separator antenowy ale kupiłem nowy i nic.
Posiadam radio Alipne i do tej pory nie było problemu .
Dodam ze wszystko pozostałe działa włącznie z odtważaniem CD,MP3
Prosze o pomoc.
dzieki pozdr. Krzysiek

[ Dodano: Sob 15 Mar, 2008 ]
czesc fani Leona
mam pytanko i prosze o pomoc
Wyłączyłem na chwile zasilanie akumulatoraw moim Leonie i po włączeniu klem radio przestało grac.
Myślałem że poszedł separator antenowy ale kupiłem nowy i nic.
Posiadam radio Alipne i do tej pory nie było problemu .
Dodam ze wszystko pozostałe działa włącznie z odtważaniem CD,MP3
Prosze o pomoc.
dzieki pozdr. Krzysiek
skpaasternak
Stella
Stella

Auto: seat

Postprzez Arci9 » 16 marca 2008, 17:57

Dopiszę dla potomnych, że wymiana całej anteny pomogła zdecydowanie:

Koszty stopki z batem: 84zł w ASO - kolega kupował i jakiś rabacik dostał :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez Cheeroki » 16 marca 2008, 18:18

a czy wymieniał rownież kable czy samą stopke z batem?
Cheeroki
Sport
Sport

Auto: Leon

Postprzez Arci9 » 16 marca 2008, 19:55

Cheeroki napisał(a):a czy wymieniał rownież kable czy samą stopke z batem?

Tylko stopkę i bacik ( w sumie mogłem spróbować przełozyć ze starej, ale dałem sobie spokój ) :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez pembuk » 8 października 2008, 21:09

Odgrzebie troche temat :)

Mam świeżo Leonka i sytuacja z radie wyglada natępująco. Przewód antenowy od seryjnego radia Aura (kaseta) był ucięty, wymagał dosztukowania ok 30 cm i zarobienia nowej wtyczki(przewod antenowy wygladal na oryginalny opleciony w to plutno). ponad to antena i stopka jest nieoryginalna ( jakas aluminiowa). Radio odbiera słabo po za duzymi miejscowosciami, czesto gubi sygnal. Nie odkrecalem jeszcze anteny ale czy to ze mam nie oryginalna antene wymaga stosowania separatora. Czy przewod antenowy od radia seryjnego jest inny niz standartowy koncentryk ( 1 zyla w oplocie)? Co proponujecie na poprawe odbiru w takiej konfiguracji?
Obrazek
pembuk
Sport
Sport

Auto: SIGNUM 3.0

Postprzez Arci9 » 9 października 2008, 08:57

pembuk napisał(a):Nie odkrecalem jeszcze anteny ale czy to ze mam nie oryginalna antene wymaga stosowania separatora.

pytanie jest takie czy ta antena ma wzmacniacz w sobie i potrzebuje prądu?

[ Dodano: Czw 09 Paź, 2008 ]
pembuk napisał(a):Czy przewod antenowy od radia seryjnego jest inny niz standartowy koncentryk ( 1 zyla w oplocie)?

nie pamiętam jaki jest kabel standardowy, mogą różnić się końcówką może być prosta lub w kształcie "L" w zależności jak jest w radiu i separatorze (jeśli jest lub powinien być)

[ Dodano: Czw 09 Paź, 2008 ]
pembuk napisał(a):Co proponujecie na poprawe odbiru w takiej konfiguracji?

jeśli masz radio ori to generalnie powinno samo zasilać ewentualny wzmacniacz w antenie...
Ale skoro masz jakąś inną antenę to może nie ma wzmaka i dlatego słabo działa...
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez Jaaaaa » 9 października 2008, 16:32

u mnie w samochodzie im szybciej jadę to tym głośniej radio gra :hmmm: jeszcze nie doszedłem dlaczego tak się dzieje :)
Jaaaaa
Signo
Signo

Auto: 1.9TDI 01r.

Postprzez pembuk » 9 października 2008, 16:40

Jaaaaa napisał(a):u mnie w samochodzie im szybciej jadę to tym głośniej radio gra

hehe u mnie tez :D, chyba tak juz ma
Obrazek
pembuk
Sport
Sport

Auto: SIGNUM 3.0

Postprzez elmaestro » 9 października 2008, 16:42

Jaaaaa napisał(a):u mnie w samochodzie im szybciej jadę to tym głośniej radio gra

Ja mam to samo. Ten typ tak ma chyba :)
Leon ARL+ 193.1 PS / 382.2 NM
elmaestro
Stella +
Stella +

Auto: ARL+

Postprzez cebulka » 10 października 2008, 08:01

elmaestro napisał(a):Ja mam to samo. Ten typ tak ma chyba

To nie jest tak że ten typ tak ma ;] . Poprostu radio ma takie ustawienia. Mozna tę opcje wyłaczyć, lub ustawić tak, aby delikatniej się podgłośniało.
Leoś 1.6 16V AUS Obrazek
---------------------------------------
pozdrawiam
Tomek
cebulka
Sport
Sport

Auto: Silver leo 1.6 16V
Silnik: AUS 1.6

Postprzez PiterEL » 1 kwietnia 2014, 20:36

Czy ktoś wie czy kabel antenowy łaczy się tylko przy antenie czy gdzieś jest jeszcze połaczenie ? Bo kolega w Ibizie mówił mi ze mial przy antenie a pozniej jeszcze w tylnym słupku... i do radia później już leciał cały bez połączeń.
Seat EXEO 2.0 TDI CR 170KM CAHA wersja FR - jest obecnie

Seat LEON 1M 1.9 TDI ASV+BOSCH 216+Turbo ASZ+Eibach Pro Kit+Tomason TN4
157 KM / 348 Nm Powered by BARTPOL/KINGSOFT - był ale sentyment pozostał :)
PiterEL
TopSport
TopSport

Auto: Exeo 2.0 TDI CR
Silnik: CJXA 2.0

Następna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja