Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana lampy

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana lampy

Postprzez goosi » 21 sierpnia 2007, 12:01

Witajta,

potrzebuje porady. Chce wymienic reflektor od strony pasazera - jest brudny i brzydki. Znalazlem na allegro cos takiego:

http://allegro.pl/item227073615__leon_t ... nowe_.html

Facet pisze, ze bez silniczkow, cozkolwiek to oznacza... mam stary reflektor, zamontowany, wiec pomyslalem ze zaden problem, wykrece silniczek i przeloze. Ale zapytalem goscia, co on na to, i odpowiedzial ze "Jezeli ma Pan typu valeo(wykrecany silniczek) to tak". Jak to sprawdzic... bez wyciagania lampy oczywiscie. Jakies szczegolne elementy obudowy? Oznaczenia? Z gory dzieki,

z pozdrowieniami,

Goosi
goosi
Stella
Stella

Auto: Leon 1P

Reklama

Re: Wymiana lampy

Postprzez Marcin_TDI » 21 sierpnia 2007, 12:06

Na samym poczatku chcialbym abys zajrzal o tu :arrow: viewtopic.php?p=124234#124234 i do regulaminu...

Co do lampy, nie jest to takie proste, nie wiem czy wiesz ale trzeba zdjac zdezak aby odkrecic dolne mocowania lampy, silniczek mozesz przelozyc bez problemu ale proponowalbym Ci kupic lampy VALEO bo takie sa ori i wtedy musi pasowac...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez goosi » 21 sierpnia 2007, 12:18

Masz na mysli brak "przywitanka"?
BTW, czy ostatnio czynione byly jakies odswiezania forum? Mam na mysli zmiany techniczne... konto mam od ponad roku, ale ostatnio nie moglem sie zalogowac, musialem je re-zalozyc. Pewnie dlatego jestem widziany jako nowy...i pewnie dlatego sie nie przywitalem, za co najmocniej przepraszam.

I dzieki za info, nie wiedzialem ze trzeba zdejmowac zderzaczek...

Z poczuciem winy,

Goosi
goosi
Stella
Stella

Auto: Leon 1P

Postprzez Marcin_TDI » 21 sierpnia 2007, 12:23

zdjac lub odkrecic go do polowy i naginac ale lepiej wiadomo zdjac. tak ostatnio na forum byl robiony porzadek...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Dano » 21 sierpnia 2007, 18:47

goosi, jeżli masz z tym trudności zapraszam do mojego monster garage (warsztat) , nazmieniałem się u naszych wrocławskich klubowiczów tych zderzaków na TS-a.