Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
vortis napisał(a):Lucas, na 99% => składana kanapa tylna, złóż oparcie, i te dwa wystające metalowe elementy w kształcie kwadrata z wyciętym środkiem, obklej np. ręcznikiem papierowym i taśmą. Tyle ile się da ale, żeby dało się oparcie zablokować. Problem dziwnych trzasków rozwiązany. Na forum na pewno było to lepiej opisane. To jest fabryczna wada Leona I gen.
klauspolo napisał(a):Mi buczała przy okolo 2tys obr/min obudowa filtra powietrza. Sposób: mała gąbeczka od mycia naczyn wciśnięta na siłe i wszystko ustało
konstant napisał(a):Odswiezam temat.
Ostatnio pojawil sie u mnie niesamowicie denerwujacy dzwiek podczas jazdy po dziurach -
dzwiek jest taki, jakby siedzac w srodku auta, ktos delikatnie zamknal klape bagaznika.
Jeszcze sie nie spotkalem na forum z czyms takim, co z tym fantem zrobic?
wojciechu napisał(a):Lucas, a regulowałeś już zamek klapy bagażnika? Ja miałem bardzo niemiłe stuki i drgania spowodowane zbyt dużym luzem klapy na zamku.Po regulacji wszystko ustało.
Musisz sobie ściągnąć plastik będący osłoną zamka w karoserii i obniżyć chwyt klapy tak aby "ledwo co" łapał klapę i nie puszczał.Spróbować nie zaszkodzi....Dla Konstanta podobna rada ode mnie. Sorry bo widzę dopiero teraz że temat stary ale rada jest "na czasie"
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości