Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Rysy na przedniej szybie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Rysy na przedniej szybie

Postprzez Gato » 14 września 2007, 10:16

Dzis rano odpalam auto, rosa na przedniej szybie, wiec wlaczylem wycieraczki. Chcialem wlaczyc, ale po szybie zaczely chodzic same kikuty :evil: Jakis je%$ny zlamas ukradl mi drugi raz w tym miesiacu wycieraczki - pod oknami bloku.
Jako bonus mam teraz piekne polkoliste rysy na przedniej szybie - da sie cos z tym zrobic, czy znikna dopiero po wymianie szyby ? :evil:
Czytalem troche o polerce - niby cos daje, ale moze szklo zmatowiec lub pozostawic efekty soczewki podobno.
Czy ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie ?
Gato
Sport
Sport

Auto: różne

Reklama

Re: Rysy na przedniej szybie

Postprzez lukasz_tdi » 14 września 2007, 10:20

Ja w swoim poprzednim aucie polerowalem szybe (notabene z tego samego powodu) i bylo ok, ale tez sie grubo nad tym zastanawialem, bo slyszalem rozne opinie. Generalnie trzeba isc do porzadnej firmy, zaplacisz troche wiecej, ale przynajmniej efekt bedzie widoczny. Pozdrawiam
Leon TDI ++ :-D
lukasz_tdi
Signo
Signo

Auto: Leon II

Postprzez Marcin_TDI » 14 września 2007, 10:22

ja tylko wspolczuje, rysy jak sa malutkie to zostaw tak jak jest... jak drugi raz w tym tyg to moze jakos zabezpieczyc je...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Gato » 14 września 2007, 11:07

lukasz_tdi napisał(a):Ja w swoim poprzednim aucie polerowalem szybe (notabene z tego samego powodu) i bylo ok, ale tez sie grubo nad tym zastanawialem, bo slyszalem rozne opinie. Generalnie trzeba isc do porzadnej firmy, zaplacisz troche wiecej, ale przynajmniej efekt bedzie widoczny. Pozdrawiam

Chyba wlasnie podzwonie po warsztatach, nie chce kupic zestawu do polerki, narobic sie i zrobic gorsze kuku przy okazji.
Marcin_TDI, 2 raz w miesiacu.. Ale jak zabezpieczyc ? Przykleic kropelka? Posmarowac smola ? Bedzie jeszcze gorzej. Chyba, zeby prysnac lakierem zolte plamki - moze wtedy sie nie pokusi sku%#&$@ :wsciekly:
Gato
Sport
Sport

Postprzez dave » 14 września 2007, 11:12

Gato, jedz na polerke, jak zrobia to z glowa to powinno byc ok ;) w poprzednim leonie lakiernik mi polerowal szybe i sie udalo, nie bylo sladu i nic zastanawiajacego pozniej w tej szybie nie widzialem. przepolerowal mi jeszcze przednie lampy i troche tych dzirek po kamieniach tez zniknelo ;)
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Marcin_TDI » 14 września 2007, 11:14

moze zacznij zdejmowac na noc i chowac do bagaznika ??
valeo miales te miekkie ?? moze kup zwykle jak tak :)
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez grzesdd » 14 września 2007, 12:08

nie polecam usuwac tych rys domowymi sposobami bo mozna sobie tylko zaszkodzic, poszukja jakiegos dobrego zakladu ktory usunie ten problem, zapłacisz troszke więcej ale efekt gwarantowany
grzesdd
Stella +
Stella +

Auto: LEON ASV/skradziony

Postprzez Gato » 14 września 2007, 13:15

Bylem wlasnie w warsztacie (na Grzybowskiej) - koszt ok. 200, na razie nie bylo fachowca, zeby sie wypowiedziec czy to ma u mnie sens.
Moje nowe wycieraczki:
Obrazek
Przepiekne, prawda ? :zly:
Podobno to tez nie pomaga, zobaczymy.
Gato
Sport
Sport

Postprzez Bojar » 14 września 2007, 13:46

Niestety w takim kraju żyjemy. W moim poprzednim samochodzie vectra b dwa razy zakosili lusterka. Porobilem czerwonym lakierem kropki na rogach i do tej pory nikt sie na nie nie skusił :) także bądz dobrej myśli :)
Swoja droga dzicz u nas mieszka u mnie na osiedlu ostatnio jakiś małolat przebiegł się na parkingu po samochodach i zbił trzy przednie szyby. Jak bym dorwał to.... :) Policji bym nie wzywał :)
pozdro
Bojar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.8T

Postprzez Streat » 15 września 2007, 10:54

lukasz_tdi napisał(a):Bylem wlasnie w warsztacie (na Grzybowskiej) - koszt ok. 200,

Ile ?? Bez przesady co to za cena... Ja też polerowałem szybę po tym jak moje wycieraczki dostały nóżek ;[
Rysę miałem grubą bo tylko mi zarysowało szybę w miejscu gdzie wycieraczka nawraca i tam głęboko zarysowała...mam lekka soczewkę niestety, ale jest w takim miejscu że tego jeżdżąc normalnie nie widzę.

To jest dobry serwis Pilkington`a ale zdzwoń najpierw i zapytaj
http://www.pkt.pl/ads/WAY06/R6LTDI/05727701.WA6

BTW jak coś to dojazd tam jest fatalny - jedziesz Ordona do końca później (kostka brukowa) w prawo w Mszczonowska (po ostrych dziurach!) i są za zakrętem za torami po prawej ;)
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez kudlaty66 » 15 września 2007, 14:07

mozesz sprobowac uzyc papieru wodnego o gradacji 2,5 tys, na wode a potem polerowac najlepiej mechanicznie na wode pasta 'farecla' bedac w polsce bylem lakiernikiem i tak wlasnie robilem efekt byl niezly, tlko musisz pamietac zeby nie bylo grama brudu na szybie, wada pasty farecla jest to ze jest biala i wszedzie zostaje potem myjna murowana, :peace: koszt takiej pasty okolo 15zeta za 100 gram mozna kupic na wage w wiekszosci sklepow lakierniczych, gabka do polerki na wiertarke max 12 zl. milej pracy pozdrawiam :ok:
'Down By Law' 182KM @ 382NM by 'Rogalotti'
kudlaty66
Signo
Signo

Auto: A4 2.5 V6 Tdi +

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne