A co do felg to sobie sprawdzę na wszelki wypadek czy 15" wejdzie na przednią oś.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sleeper napisał(a):Ok dzięki Panowie. Czyli chyba Winterhawki - bo jak to mówią, jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać
A co do felg to sobie sprawdzę na wszelki wypadek czy 15" wejdzie na przednią oś.
Jak nie wejdą jak wchodzą - 288mm ma ARL w serii15" nie wejdą
sleeper napisał(a):czy GoodYear UG7
klauspolo napisał(a):Zakupiłem w tamtym roku Goodyera UG7 i powiem ci ze na lepszych oponach jeszcze nie jezdzilem, sa poprostu rewelacyjne![]()
Marcin_TDI napisał(a):dunlop wintersport m3 lub jeszcze lepsza d3.
rewelacja
Marcin_TDI napisał(a):dunlop wintersport m3 lub jeszcze lepsza d3.
JayZ napisał(a):Jeżdziłem na wielu gumach:
michał kozak napisał(a):JayZ napisał(a):Jeżdziłem na wielu gumach:
a jeździłeś na wszystkich w tym samym rozmiarze
każdy model opony będzie miał inne właściwości w zależności od rozmiaru i to że np. 195/65/15 zachowuje się super , nie znaczy że 225/45/17 musi tak samo jeździć
Zostaw sobie te alusy na zime.maac napisał(a):Co polecacie - uzywac na zime ori felgi aluminiowe 16" (leon2) - planuje na lato kupic osobny komplet 17"/18".
Czy moze lepiej kupic stalowe (ew. specjalne zimowe alu) jezdzic na nich i sprzedac te 16-tki ?
Nic im nie będzie, skąd pomysł o tym, ze je sól przeżremaac napisał(a):Czy w ogole te felgi nadaja sie na zime? czy sol ich nie przezre za szybko?
Tonny S napisał(a):wysmok, najnowszy test ADAC http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=195661
Należy pamiętać o jednym, że nawet najlepsza opona w rozmiarze np. 205/55/16 może być już najgorsza w rozmiarze 225/45/17 i przy wyborze nalezy się sugerowac tylko i wyłącznie testem w konkretnym rozmiarze, który nas interesuje.
sleeper napisał(a):Przeczytałem dość szczegółoworegulamin www.opony.com.pl - cena na stronie jest ceną ostateczną - koszt przesyłki pokrywa sprzedający - płacimy przy odbiorze - sprzedawane opony nie mogą być starsze niż 18 miesięcy - istnieje możliwość zwrotu towaru na swój koszt w ciągu 10 dni bez podania przyczyn - termin średni realizacji 2-3 - tyle teorii z regulaminu
wysmok napisał(a):rozmiar 205/55 R16 i takie dwie opcje:
1. Dunlop SP WINTER SPORT M3
2. Bridgestone LM25
Andre napisał(a):dokladnie ten rozmiar 205/55/16 jest zalecany do Frki, 15 ci nie wejda bo ma za duze hamulce. et felgi stalowej to et50
Romano napisał(a):krucafak wydawało mi się że Dunlop SP WINTER SPORT M3 to jedna z najlepszych opon. Która najlepsza:
Goodyear UG7
Goodyear Performance
Nokian WR G2
Michelin Pilot Alpin PA3
rozmiar 205/55/16?????
Nexus6 napisał(a):wysmok napisał(a):rozmiar 205/55 R16 i takie dwie opcje:
1. Dunlop SP WINTER SPORT M3
2. Bridgestone LM25
z tych dwóch TYLKO i wyłącznie Bridgestone, w ubiegłym roku dzięki Dunlopom M3 miałem stłuczkę przy +5 stopniach zrobiły się jak kartofle i popłynęły na mokrym
Romano napisał(a):Goodyear UG7
Goodyear Performance
Nokian WR G2
Michelin Pilot Alpin PA3
taktiken napisał(a):a ja Dunlop SP WINTER SPORT 3D 205/55R16 91 H
taktiken napisał(a):wysmok, kupilem na opony.com. Jakos bardziej przekonal mnie serwis... Na oponytanio.pl jest 80pln taniej, ale... Zobaczymy jak bedzie z realizacja (zamowienie zlozylem dzisiaj).
taktiken napisał(a):Dunlop SP WINTER SPORT 3D 205/55R16 91 H
kupilem na opony.com. Jakos bardziej przekonal mnie serwis... Na oponytanio.pl jest 80pln taniej, ale... Zobaczymy jak bedzie z realizacja (zamowienie zlozylem dzisiaj).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości