Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nowy zakup 1.9 TDI

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nowy zakup 1.9 TDI

Postprzez lucky12 » 4 listopada 2007, 10:16

Jestem świerzakiem w TDI. Kupiłem Leonka. Co na początku muszę wymienić i czy polecacie produkty jakiejś firmy czy to obojętnie? Pasek rozrządu, olej, płyny (jakie?) Nie mam książki serwisowej do tego autka (a wiem że książka o niczym jeszcze nie świadczy). Leon ma przebieg 145 tys. Sprowadzony z Holandii. Byłem na przeglądzie i zawieszenie jest idealne, silnik też ale wszystkie płyny i pasek oczywiście musze wymienić. Na co powinienem zwrócić uwagę?
Dominik
lucky12
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Nowy zakup 1.9 TDI

Postprzez Grześ » 4 listopada 2007, 10:29

lucky12, z raci tego ze tak naprawde nie wiesz ile masz przebiegu ja na twoim miejscu wymienil bym wszystko czyli rozrzad , plyny, olej , filtry

auta z holandi maja ksiazke tyle tylko ze po przyprowadzeniu licznik sie cofa a ksiazka do smieci i teraz nic nie wiadomo co bylo robone i kiedy bylo robione

filtr oleju i powietrza oryginalny , plyn chclodzacy febi G12, olej motul , rozrzad EVR bo to dostawca czesci dla VW pasek conti

sprawdz stan plyny hamulcowego stan klockow tarcz , plyn w ukladzie wspomagania , amortyzatory

tdi to jestcz mal napisz czy masz VP czy PD moze prosciej napisz kod silnika to ulatwi identyfikacje dla innych ktozy beda mieli cos do dodania
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez colin23 » 4 listopada 2007, 13:22

możesz też oczywiście wszystko kupowac oryginalne w serwisie Seata lub ewentualnie troche tanie w skodzie. Nie są to duże różnice w porównaniu z zamiennikami a masz 100% pewnośc co do jakości.

No i korzystaj z wyszukiwarki na naszym forum bo jest tego od groma :)

Zacznij tu viewtopic.php?t=8585 i tu viewtopic.php?t=1427
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez lucky12 » 4 listopada 2007, 13:57

Dzięki :) A co do oznaczenie silnika to jest to ASV. Powiedzcie mi jeszcze proszę jaki będzie mniej więcej koszt wymiany: rozrząd (polecony przez Grzesia), płyny, filtry. Czy oznaczenie tego silnika wymaga zastosowania innych części? Będę korzystał z wyszukiwarki oczywiście :yes:
Dominik
lucky12
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez bono » 4 listopada 2007, 15:13

lucky12, no to zacznij korzystac wszystko na forum jest :P
zamykam
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)