Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Silver200 napisał(a):padła mi lampka rezerwy i chce ją wymienić - jaka tam jest żarówka?
gadula007 napisał(a):A co w takim razie może być przyczyną, że:
1. nie świeci mi się podświetlenie żadnego z pokręteł? Czy do wymiany są wszystkie zarówki??
michał kozak napisał(a):Silver200 napisał(a):padła mi lampka rezerwy i chce ją wymienić - jaka tam jest żarówka?
tam jest dioda
Atrax napisał(a):żaróweczka ze środkowego pokrętła do podświetlania nawiewu - 12V/2,3 W
Obrazek
Grześ napisał(a):uzyj pensety do wyciagniecia resztek diody tylko zrob to na spokojnie
dokladnie takMaksimek napisał(a): tej diody sie w zaden sposob nie przekreca na boki, prawda?
Rafall napisał(a):Stąd pytanie do Was: proszę o instrukcję w jaki sposób mogę zdemontować ten plastikowy element tapicerki, abym mógł dostac się do wypalonej diody i jaka to ma byc dioda (żebym wiedział o jaką pytac w sklepie)?
Maksimek napisał(a):Hejj, juz chyba ze trzy żarówki mi spaliło (chodzi o ta 1.2W)..
kondzio napisał(a):Witam,
Ja też miałem przepaloną żarówką od podświetlwnia pokręteł.
Częściowo skorzystałem z pomysłu Gajdara na wyjęcie żarówki wężykiem z tym, że ja go posmarowałem niewielką ilością kleju (kropelka) wsunąłem na żarówkę poczekałem chwilkę i wyszła bez problemu![]()
Może komuś się przyda.
Pozdrawiam
Kondzio
vwteamkal napisał(a):Czy tylko ta jedna żarówka podświetla wszystkie 3 pokrętła czy też trzeba wykonać tą operacja z osobna na każdym z pokręteł ?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości