Czytam Wasze uwagi i szczęka mi opada. Ludzie wydają duże pieniądze kupując nowe samochody w salonie, po to żeby mieć święty spokój i cieszyć sią jazdą, a tu się okazuje, że niestety trzeba ciągle tracić czas na wizyty w serwisach. Koszmar...

Taktienowi to już całkiem współczuję. Kiedyś jadąc, chyba w Krakowie, widziałem reklamę LEON nr 1 w niezawodności wg badań DEKRA (w samochodach nowych, chyba do 3 lat). Takie reklamy były jakieś 3 miesiące temu. Zajrzałem do jakiegoś salonu z prośbą o pokazanie mi tych badań, raportu, artykułu z jakiegoś pisma, czegokolwiek, co by mogło potwierdzić tą radosną nowinę, ale dostałem odpowiedź, że nie mają tak przygotowanych badań do wglądu dla klientów...troszkę dziwne, bo przecież takimi wynikami powinni sią chwalić, zrobić kopie i rozdawać klientom w salonach itd. Czy ktoś z forumowiczów pytał się kiedyś może o te wyniki DEKRY? Bo czytając Wasze opinie, to wydaje mi się,że to jakiś szwindel i powiem szczerze, że za chiny nie kupiłbym leona, tylko cholera podoba mi się to auto..
P.S.1. 3,5 roku temu kupiłem w salonie Peugeota 206 1.4HDI. Do dziś śmignąłęm nim 180 tys km. Oprócz wymian oleju i filtrów, były wymienione końcówki stabilizatorów, koło dwumasowe chyba po 130 tys. ( a nie po 30 tys.), tarcze po ok 120 tys. (normalna sprawa przy takim przebiegu), ostatnio amortyzatory...nie miałem żadnych napraw gwarancyjnych, totalnie nic, zawieszenie do dziś jest ok (faktem jest, że 206 jest udanym modelem w przeciwieństwie do 307). I chyba mnie krew zaleje, jak kupie leona i będę musiał co rusz jeździć z jakimiś pierdołami do naprawy...
P.S.2. chyba już nie możemy już mówić o wadach "wieku dziecięcego" w przypadku Leona II, ponieważ wszedł on do sprzedaży w połowie 2005 (Altea była jeszcze wcześniej...), więc minęło już trochę czasu by wyeliminować wady takie jak odprowadzanie wody w przedniej masce, czy parujące reflektory, ale Seat chyba niczego nie poprawił skoro powtarzają się one u użytkowników mających auta z 2007 roku i przebiegami kilku tys. km.
P.S.3. A jak sprawuje się tylnie zawieszenie wielowahaczowe? Czy macie z nim jakieś problemy?