Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
grzybek napisał(a):mam 126tys i raczej to beda lozyska tez tak mysle
colin23 napisał(a):No i to pytanie o gumy: które są w jakich leonach? W najnowszej ETCE są już 3 rodzajeCzy można jakoś przed kupnem ocenić które posiadam? Bo jak patrzę w ETKĘ to same stabilizatory tez są 2 jeden 18mm a drugi 23mm.
MenIB napisał(a):...jesli to bedzie lozysko tego kola to uslyszysz bo bedzie strasznie wylo jak syrena strazacka mniej wiecej, i tak potem z drugim kolem.
mazitm napisał(a):
witam, mam pytanko. czy łożyska mogą się "odezwać" po 40 tyś. jeśli zbieżność była źle ustawiona?
pozdrawiam
roosman napisał(a):mazitm napisał(a):
witam, mam pytanko. czy łożyska mogą się "odezwać" po 40 tyś. jeśli zbieżność była źle ustawiona?
pozdrawiam
- Mogą ( posprawdzaj sobie w sopsób opisany powyżej)
grzybek napisał(a):mazitm, SKF
ja zrobilem blad i zmienilem jefno na FAG i sie odezwalo a SKF jezdzi az milo. polecam
rutek-wat napisał(a):przy podniesionym kole ciężko to wyczuć bo łożysko nie jest obciążone
rutek-wat napisał(a):stefdeath, przy podniesionym kole ciężko to wyczuć bo łożysko nie jest obciążone![]()
A jak jest przy hamowaniu- dudnienie narasta??
rutek-wat napisał(a):oczkolek, tak ale jak masz już zajechane na amen łożysku- na początku kręcąc kołem niewiele usłyszysz.
oczkolek napisał(a):rutek-wat napisał(a):oczkolek, tak ale jak masz już zajechane na amen łożysku- na początku kręcąc kołem niewiele usłyszysz.
No właśnie i w tym problem jest, że nie trzeba nic słuchać. Ha.
oczkolek napisał(a):stefdeath, jeden i drugi sposób który opisujesz jest dobry na sprawdzenie łożyska.
Chociaż sposób z dotykiem ręką sprężyny jest chyba dużo lepszy.
Jak masz możłiwośc podniesiania auta sprawdzenie możesz dokonac sam. W przypadku uszkodzenia łożyska wyraźnie czuć delikatne drzenie na sprężynie przy uszkodzonym łożysku. Przy pozostałych powinna być cisza.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości