Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[1P] Oryginalna gałka od FR?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[1P] Oryginalna gałka od FR?

Postprzez Seba » 14 czerwca 2008, 20:43

Witam,
bardzo spodobał mi się wystrój Leona II w wersji FR dlatego postanowiłem odrobinę swojego upodobni do FR. Znalazłem na allegro gałkę zmiany biegów od FRki? i kupiłem ją. Podczas wymiany spotkała mnie niemiła niespodzianka chromowany "ring" u spodu gałki jest pod katem i zacisk który w starej gałce trzymał mieszek nie pasuje :olaboga: i tu zaczęły sie moje obawy co do oryginalności tej gałki dodatkowo nie ma poprzecznych przeszyc nitką... :no: Nie wiem czy zostałem oszukany czy były różne wersje tych gałeczek? Jeżeli ktoś coś wie proszę o pomoc w rozwianiu moich wątpliwości jeżeli wszystko jest ok to czy mogę zakupi sam zacisk na mieszek który obejmuje gałkę?
W linkach podaje zdjęcia gałki którą zakupiłem z góry przepraszam za jakoś ale robione są telefonem komórkowym...
pozdrawiam wszystkich

http://img444.imageshack.us/my.php?imag ... 977cn0.jpg
http://img390.imageshack.us/my.php?imag ... 846gm3.jpg
Obrazek
Obrazek
http://img98.imageshack.us/my.php?image=66101446ne8.jpg
Seba
TopSport
TopSport

Auto: seria

Reklama

Re: [1P] Oryginalna gałka od FR?

Postprzez psiko » 15 czerwca 2008, 15:45

Witam
Gałka pewnie jest oryginalna tylko grzebana jak to na allegro. Szew pewnie był uszkodzony to go wypruli. Obejma obawiam się znając nasze realia nie jest nie do kupienia bo jest integralnym elementem czegoś :( Powodzenia w wymianie :mruga:
psiko
Sport
Sport

Auto: VW B7 Variant
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez DOC » 15 czerwca 2008, 18:36

Psiko, widzialem na zywo ta galke i po uszkodzonym i wyprutym szwie zostalyby dziury.
Sebalenk, jak masz po drodze ASO to zajedz i zobacz w FRce jak to wyglada (na pewno stoi jedna w Car Javi).
Ex-LeonClub
DOC
Sport
Sport

Auto: Leon TDI

Postprzez Seba » 15 czerwca 2008, 19:12

No wlasnie galeczka wyglada na zdrowa i nowa a nie po przejsciach ;/ Tak jedna stoii na lutyckiej tylko chyba DSG ;/ z tego co pamietam ten szew to pol biedy wazne zeny mozna ja ladnie zamocowac dlatego najwazniejszy jest dla mnie ten chromowany ring u spodu galki czy w FRce wyglada on tak jak na zdjeciach czy inaczej... :hmmm:
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez psiko » 15 czerwca 2008, 20:36

Ja tą gałkę widzę na co dzień ;) i za nim kupiłem pytałem o cenę w ASO ponad 1000zł i nie twierdzę że ktoś na 100% coś wypruwał ale dalej uważam że nie sprzedadzą samej obejmy :( Może i występuje ta gałka bez szwu w końcu jest montowana jeszcze w Altei i Ibizie sam kupiłem z mieszkiem od Ibizy
psiko
Sport
Sport

Auto: VW B7 Variant
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Seba » 15 czerwca 2008, 21:12

Jutro podjade do ASO i zobacze co mi madrego wymysla obys sie Psiko, mylil :P A jak nie to nie wiem co zrobie bo dostac ladny mieszek chyba bedzie trudno... ;/

[ Dodano: Czw 19 Cze, 2008 ]
Hehe, juz jest wszystko wporzadku galeczka ladnie pieknie zamontowana wszystko idealnie pasuje. Jedyne co musialem zrobic to wydac 2,73zl na plastikowa obejme do lewarka ktora można bylo kupic osobno bez problemu...!! :D Jestem szczesliwy i zadowolony z mojej nowej galeczki :okulary:
Seba
TopSport
TopSport

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne