Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
macieksocho napisał(a):witam, kupiłem skrzynie w suchedniowie koło skarżyska kamiennej, za 1000zł, założyłem i narazie jeżdzi, ogólnie pogadałem z tymi kolesiami co siedzą w naprawie tych skrzyń i to standardowa usterka, miechanizmu różnicowego, założyłęm też teraz DUU po regeneracji i cholera wie ile może pojeżdzić, gwarancje dostałem na miesiąc czasu. ]
Ogólnie te wszystkie skrzynie z 1.4, 1.6 i 1.6 16v i SDI podejdą do leona 1.68V, ale mają inne przelożenia, przy skrzyni z SDI auto wolno bedzie sie rozpędzało ale osiągnie spokojnie ponad 200.
Mam teraz do was pytanie, mam do kupna od wuja SEATA LEONA z silnikiem 1.4 jest pierwszym właścicielem najechane ma może z 70tyś auto z 2001 roku bezwypadkowy, i zastanawiam sie nad sprzedaniem mojego i w tych samych powiedzmy pieniądzach kupienia od wuja.
Kurcze ale zamienić 1.6 na 1.4 to dobry pomysł??
michalm napisał(a):Skrzynia, ktora siedziala u mnie w aucie ma oznaczenia G0C.
michalm napisał(a):Zgadza sie, silnik BCB
STYRO napisał(a):Powiedz mi jeszcze prosze gdzie moge wyczytac jaka skrzynie mam zamontowana - w ktorym miejscu jest wybity typ skrzyni.
Podłączę się pod temat - wczoraj rozsypała mi się skrzynia.
Jak to jest w ARL-u? Był jeden rodzaj skrzyni, czy też mogą być różne (rocznik 2002)?
Sammael napisał(a):Łoł co Ty z nią robiłeś?! to są podobno pancerne skrzynie
Sammael napisał(a):Mogą być różne - poszukaj na forum w przyklejonym temacie "zanim zaczniesz zadawać pytania" tam chyba jest dodany też temat o skrzyniach. 6tek było kilka i różniły się długością biegów, każda podejdzie.
wysmok napisał(a):Myślisz, że każda z nich będzie pasować do mojego ARL-a i działać prawidłowo, a różnica będzie tylko w długościach przełożeń?
STYRO napisał(a):Leon z tym silnikiem i ta skrzynia daje troche problemow
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości