popros Bobka, to zrobi Ci VT
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mistic1234 napisał(a):TOORA
Sammael napisał(a): zbankrutowała
sebik napisał(a):A co sadzicie o tej feldze: http://www.allegro.pl/item416297773_att ... ratis.html ?
Zastanawiam się nad zakupem jej do zimowych kół - pod oponkę 195/65/15.
wgi napisał(a):trzba tylko o nie dbać i nic nie będzie.
wgi napisał(a):Phil, nie przesadzaj
Teraz już większość ludzi jeździ na zwykłych alusach w zimie - trzba tylko o nie dbać i nic nie będzie.
sebik napisał(a):mistic1234, po podpisie wnioskuję, że jeździsz Leonem I generacji, który ma rozstaw śrub 5x100, a nie jak Toory z allegro 5x112.
ADAMUS87 napisał(a):http://img82.imageshack.u...p1060322xz1.jpg
topola napisał(a):Sammael, pamiętaj kwestia gustuhehe
martig napisał(a):Mam taki mały dylemat, wszystko wskazuje na to ze w okolicach grudnia bede odbierał salonowego Leonka FR , biore sobie pakiet FR Limited , niestety sa tam straszne felgi ( niestety nie mam zdjecia) chciałbym je zamienic na takie seatowskie ( 18" ) jak ponizej, ponieaz autko bedzie odbierane pora zimowa to chciałbym zakupic jakies 17" plus zimówki, podobaja mi sie felgi w ciemnym chromie i takie bym chciał na zime , moze cos polecicie.
Jesli nie uda mi sie wymienic tych felg z pakietu FR limited , to tez zastanawiam sie na tymi Seatowskimi bo komplet kosztuje ok 3400 zł , moze za ta kase mozna kupic cos bardziej trwałego i lepiej wygladajacego ( zastanawiam sie jka z twardoscia i wytrzymałosci tych BBS od Seata), podoba mi sie tez felgi takie jak zdjecie z załacznika
Dodam ze Leon bedzie z takimi zdezrakami jak tn srebrny ze zdjec ( mój bedzie czarny)
Dzieki za wszelkie podpowiedzi
konstant napisał(a):jaki jest optymalny rozmiar gumy na felge 17?
konstant napisał(a):co znaczy rozstaw srub (wypatrzylem jedne ladne felgi z rozstawem 5x100 - beda pasowac?).
Sammael napisał(a):205/50/17
225/45/17
konstant napisał(a):Szlag trafi, nie wiem jak ja to szukam, ze nigdy nic nie moge znalezc.
mtz napisał(a):konstant, skoro fela jest 7x17 bez problemu zalozysz na nia opone 205. musisz pamietac ze mimo ze zalozysz 205/50/17 nie bedzie to oznaczalo ze faktycznie bedzie wiekszy profil niz na oponie 225/45/17. tu sprawa jest zwiazana z balonem, ktory powstaje po zalozeniu opony na fele.
Sammael napisał(a):W ogóle nie będze większy profil...
101,25mm vs 102,5 mm
Może rzeczywiście być takie subiektywne odczucie 'balona'
konstant napisał(a):Mam seryjnego ALH, wiec mocy jest malutko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości